Zokogsz: Az MSZP-ben retorzió vár azokra, akik NEM szavazták meg a képviselői fizetésemelést

LMP-s kaliberű bohózat kezd kialakulni az MSZP-ben.

Elnökségi ülésen veszi elő az MSZP azoknak a képviselőknek az ügyét, akik a frakciófegyelmet felrúgva, nemmel szavaztak a képviselői fizetésemelésre – derül ki Tóth Bertalan pártelnök belső leveléből.

Tóth azt írja: a szavazás előtt minden frakciótaggal egyeztetett, és állítása szerint mindenki egyetértett vele abban, hogy „a párt túléléséhez szükséges nehéz döntést meg kell hozni”.

Tóth Bertalan

Csakhogy hárman a szocialista képviselők közül mégis ellene szavaztak, mások pedig nem nyomtak gombot.

Tóth leveléből tudjuk, hogy „Bangóné Borbély Ildikó, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Molnár Zsolt és Varga László a megbeszéltek alapján szavaztak”. Vagyis a fizetésemelés mellett.

A pártelnök szerint

„MEG FOGJUK HOZNI AZT A DÖNTÉST, AMELY A SZOLIDARITÁSRÓL ÉS A TISZTESSÉGRŐL SZÓL.”

Ehhez képest Kunhalmi Ágnes tegnap az Egyenes Beszédben azt mondta: a szavazás előtti napon Tóth Bertalan telefonált a képviselőknek, hogy hogyan szavazzanak, de nem mindenkit ért el.

Kunhalmi elmondta: személy szerint azért szavazott nemmel, mert „így tartotta helyesnek” és mert „egy politikus nem válhat zsarolhatóvá”.

Kunhalmin kívül egyébként Gurmai Zita és Korózs Lajos szavazott a fizetésemelés ellen, így rájuk várhat még retorzió az MSZP következő elnökségi ülésén.

A további fejleményekről – amint lesznek – beszámolunk.

(24.hu és Független Hírügynökség nyomán)

Valódi Hírek