Csodálatos választ kapott egy franciától az agyhalott Hollik István

Vajon felfogja a KDNP-s fociszakértő?

Beszámoltunk róla, hogy az indokolt agybeültetés helyett tévedésből hajbeültetésen átesett Hollik Istvánnak megártott a saját migránspropagandája, és egy nappal a foci világbajnokság döntője előtt azt fejtegette, hogy

egy bevándorló-ország fog játszani egy keresztény országgal,

ezért Európa jövője szempontjából fontos, hogy ne a franciák győzzenek.

A Klubrádió kedden egy francia újságírót kérdezett az ügyről.

Joël Le Pavous a rádiónak elmondta: a francia csapat külföldi hátterű játékosainak többségéről elmondható, hogy a labdarúgás segítségével jobban be tudtak illeszkedni a francia társadalomba.

Az említett francia focisták jellemzően hátrányos helyzetből indultak. Erre utalt Emanuelle Macron elnök is, amikor figyelmeztette őket, soha ne felejtsék el, honnan jöttek.

balra: Joël Le Pavous, jobbra: Hollik István

Az újságíró emlékeztetett: Kylian Mbappé például Párizs egyik szegény, bevándorlók lakta elővárosában nőtt fel, ahonnan a foci által tudott kiemelkedni. A vébé legjobb fiatal játékosának választott, félig kameruni-félig algériai származású Mbappé

félmillió dollárját a beteg gyerekek javára ajánlotta fel.

A francia újságíró kitért Hollik Istvánra is, aki a vb-döntő előtt azt írta, a mérkőzésnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete van, mert egy „bevándorló-ország” játszik egy keresztény állam csapatával.

Joël Le Pavous azt mondta:

a francia válogatott tagjai közül csak ketten születtek mostani hazájuk területén kívül. Kevesebben, mint a horvát csapat esetében, de a lényeg nem is ez.

A vitának nem arról kellene szólnia, ki honnan származik, hanem arról, hogyan játszott a vb-n. Erre a válasz az, hogy remekül, a francia játékosok megérdemelték a világbajnoki címet.

(Klubrádió, 24.hu)

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek