Botrány Miskolcon: Szervezett választási csalást buktatott le a HVG, ezt nem lehet kimagyarázni

A HVG tudósítója fültanúja volt, hogy az egyik szavazatszállító „transzportról” és „fizetségről” egyeztetett a Fidesz egyik szervezőjével.

Beszámoltunk róla: a Fidesz jelöltje, Nagy Ákos nyert a Miskolc 12. választókerületében tartott időközi képviselő-választáson. Az ellenzék közös jelöltje, Erdei Sándor alulmaradt.

A HírTV korábbi riportja után már lehetett sejtésünk róla, hogy a Fidesz pénzzel és alamizsnával próbálja felvásárolni a szegények szavazatait, vasárnap este azonban egészen világossá vált:

Miskolcon szervezett választási csalás történt.

A hvg.hu tudósítója a Fidesz zártkörű miskolci eredményvárójára nagy számban látott érkezni az eseményről megjelenésükben kilógó embereket, és éppen fültanúja volt, amint az egyik csoport „transzportról” és „fizetségről” egyeztetett a Fidesz egyik szervezőjével.

A lap fotókat is közöl a lefülelt szavazatszállítókról.

A választási csalás gyanúját erősíti, hogy az ellenzéki és a fideszes jelölt között a tíz szavazókörből abban a – zömében leszakadtabb, elmaradottabb utcákat magában foglaló – háromban volt kiugró a különbség, ahonnan a választás napján több bejelentés is érkezett arról, hogy a fideszes aktivisták ötezer forintot ajánlottak állítólag roma szavazóknak a választási részvételért

– írja a hvg.hu. További részletek erre.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek