Botrány: Lekeverték az ATV élő műsorából Paul Lendvait, amikor ki akarta borítani a Lázár-ügy részleteit (+videó!)

Lendvai sokat tud Lázár János titokzatos osztrák eurómilliárdos üzleti partneréről. Nem engedték neki elmondani.

Szürreális jelent zajlott az ATV-ben pénteken este. Az Egyenes Beszéd vendége Paul Lendvai volt, a tekintélyes magyar származású újságíró, aki évtizedek óta osztrák lapokban elemzi a politikát.

Lendvai 1957 óta Bécsben él, döbbenetes alapossággal ismeri az osztrák politikát és gazdasági életet, így Lázár János legújabb botrányáról is tudott volna új információkat mondani (Lázár friss vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy egy titokzatos osztrák eurómilliárdos üzlettársa lett).

Lendvai azonban épp csak belekezdett volna a kínos témába, amikor az ATV műsorvezetője viharsebességgel lekeverte őt az adásból.

Paul Lendvai ennyit tudott elmondani:

“Ez egy cabaret-ba illő jelenet, hogy a potenciálisan legveszélyesebb ember (Orbán) környezetében, Lázár János, most arról beszélnek, hogy ő milyen spekulációval hogyan társult be egy osztrák vállalatba. Véletlenül erről mindent tudok, mert az egyik legjobb barátom nagyapja volt ennek a vállalat tulajának az igazgatója…”

Itt a riporter félbeszakította és kikapcsolta az adásból az újságírót.

Videó:

.

A jobbik eset az, hogy lejárt a beszélgetésre szánt idő. Ez esetben “csak” egy súlyos szakmaiatlanság történt: épp akkor szakították meg az interjút, amikor az alany a személyes tudása okán valami exkluzív dolgot mondott volna el, ami abban a műsorban hangozhatott volna el először. Ilyenkor talán megérné 1-2 percet ráhúzni a beszélgetésre, a következő vendég idejének rovására.

A következtetések levonását az olvasókra bízzuk.

(A teljes beszélgetést itt találod.)

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!