Döntött a Jobbik: A mandátumát is visszaveszik Dúró Dórának

Novák Előd felesége Toroczkai Lászlóval akart külön utakat járni – a pártvezetés megakadályozta.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a Jobbik-frakció kizárta Dúró Dórát a parlamenti képviselőcsoportból, mivel „elfogyott a bizalom” iránta.

A képviselőnő ezek után függetlenként folytathatta volna, ám a frakció tegnap arra szólította fel a párt elnökségét, hogy kérje vissza Dúró parlamenti mandátumát is. A döntés ma meg is született:

„A Jobbik Országos Elnöksége visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát”

– írják közleményükben.

Felidézik, hogy az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára, amelyben az alábbi mondat is szerepel:

„amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen.”

Dúró Dóra már tegnap este utalt rá, hogy kész visszaadni a mandátumát, a Facebook-oldalán azt írta: már el is kezdett „ intenzíven angolul tanulni”, hogy „készen álljon egy civil életre”.

Eközben Toroczkai László ellen etikai eljárás folyik, a szélsőjobbos botrányhős nyilvánvalóan azt akarja kiprovokálni, hogy kizárják a pártból, ami után mártírként új pártot alapíthat.

Valódi Hírek