Bejelentést tett a Jobbik: Lebontják a kordont a Parlament körül

Az Országgyűlés megalakulásának napján állnak neki lebontani a Kossuth téri kordont a Jobbik képviselői – derült ki egy ma kiadott közleményből.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom újonnan megalakult parlamenti képviselőcsoportja meghozta első érdemi döntését: az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat. Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem

jelentette be a párt Facebook-oldalán.

A kormány már korábban bejelentette, hogy az Országgyűlés 8-ai alakulóülésén a Kossuth tér reggeltől délutánig zárva lesz a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a diplomáciai küldöttségek és más külföldi védett személyek szabad mozgása érdekében. A téren ugyanekkor ellenzéki tüntetés zajlik majd.

Kordont utoljára a Fidesz bontott a Kossuth téren, még 2007-ben, miután azt az őszödi beszédet követő tüntetéshullám után lezárták. Orbán akkor úgy értelmezte, a rendőrség „vasfüggönyt húzott” a nép és választott képviselői közé.

 

Valódi Hírek