Általános félelem: Alig találtak nyomdát a Magyar Nemzet szamizdat kiadásának

Nehezen találtak nyomdát a Magyar Nemzet szombati, szamizdat kiadásának sokszorosításához. A történetből kiderül, már a független magyar nyomdák sem nagyon mernek szembeszállni Orbánék médiabirodalmával.

Lukács Csaba, volt munkatárs az Indexnek elmondta: első körben a Mészáros Lőrinc vezette Mediaworks-höz tartozó nyomdához fordultak, ami eddig is heti hatszor kinyomtatta a lapot. Először kaptak is ajánlatot, amit el is fogadtak, később azonban a nyomda kapacitáshiányra hivatkozva nem teljesítette a megrendelést.

Ennél meglepőbb, hogy ezt követően egy másik nyomda is visszadobta a feladatot, arra hivatkozva, a tulajdonosok nem szeretnének kockáztatni.

Volt emellett olyan nyomda is, ahol szintén kapacitáshiányra hivatkoztak. Mások egyenesen vissza sem hívták Lukácsot, vagy épp akkor faroltak ki, amikor megtudták miről lenne szó.

Végül egy pozsonyi nyomda és egy német tulajdonos magyar nyomdája sokszorosította a lapot 40 ezer példányban, amelyet mind elosztogattak a szombati tüntetésen.

Az adományokból 26 kilónyi aprópénz jött össze, ami bőven fedezte a nyomtatás költségeit, a többit jótékony célra ajánlották fel.

 

Valódi Hírek