Gyurcsány: Az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik! (+videó)

Kuncze Gáborral kiegészülve tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc kedden, Erzsébetvárosban.

A körzetben a DK-s Oláh Lajos 4 éve is győzni tudott, most is ő az esélyes ellenzéki jelölt, mellette kampányoltak.

Az eseményt egy szervezett fidelitaszos banda zavarta meg, erről itt írtunk bővebben.

Az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik, mert jó időre eldől, hogy Magyarország visszakerül-e a történelem főutcájára vagy menetel a történelem zsákutcája felé – jelentette ki a DK elnöke a fórumon.

Gyurcsány Ferenc azt javasolta Orbánnak, hogy kérje el egy ötödikes gyerek Európa-térképét és nézze meg, hogy miért nincs más lehetősége Magyarországnak, mint csatlakozni az európai főáramhoz.

Az európai főáram a szabadságot, a demokráciát, a polgári életet és a békét jelenti – hangsúlyozta.

Vagy Európa, vagy Orbán. Vagy az élet, vagy a semmibe hullás.

– ez a választás tétje.

Gyurcsány szerint a fideszes hatalom végtelenül romlott, korrupt, semmibe veszi a népet és háborús retorikával szakítja szét az országot. Nem Soros az ellenfél, hanem Orbán Viktor – tette hozzá.

A DK elnöke szerint Orbán lenézi a választókat, mert nem mondta el, hogy mit akar Magyarországgal tenni, ha győz a választáson. Hangsúlyozta: a Fidesz az egyetlen párt, amelyik nem készített választási programot.

Gyurcsány azt mondta: az Orbánék utáni új kormány nem fogja átnevelőtábornak tekinteni az országot és nem csak az lesz magyar, aki egyetért velük.

Orbán március 15-i beszédére utalva kijelentette: nem a miniszterelnöknek kell elégtétellel fenyegetnie, hanem nekünk kell elégtételt venni mindazért, amit csinált ezzel az országgal.

Iszonyatos erő van a kormányváltók mögött, a politikusoknak pedig az a dolguk, hogy érvényt szerezzenek a népakaratnak és leváltsák a kormányt – mondta Gyurcsány.

A Jobbikkal való együttműködést viszont azzal utasította el, hogy a hatalom nem minden. Ha feláldozzák a kultúrát, az erkölcsöt, akkor abba a bűnbe eshetnek, amivel a jelenleg hatalmon lévőket vádolják.

A Jobbik egy részének az a szándéka, hogy pártjukat mérsékeltté és jobbközéppé formálják – folytatta, leszögezve: egyelőre viszont nem tudja elfelejteni, hogy a Jobbik vezetői pár éve még bizonyos magyar társadalmi csoportok túlszaporodása miatti aggodalmukban kémiai kasztrálást helyeztek kilátásba.

Gyurcsány úgy fogalmazott: elhiszi, hogy ma már nem ezt gondolják, de aki két-három év alatt ekkora utat tesz meg, az mekkorát tehet meg a következő két vagy három évben.

A politikus ezért azt javasolta a választóknak, hogy ne egyszerűen a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, hanem a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltre szavazzanak.

Itt a videó:


.

Kapcsolódó:

Balhé: Fidelitaszos banda zavarta meg Gyurcsány Ferenc budapesti fórumát (+fotó, videó)

Oszd meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek