Gyurcsány azonnali lépéseket követel az ukrán nyugdíjcsalók ügyében (+videó)

A DK elnöke arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy még a választások előtt vizsgálják ki a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukrán állampolgárok ügyét.

Gyurcsány Ferenc pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, januárban az ukrán határ térségében jártak, ahová sok ukrán állampolgár jelentkezik be névleg az így megszerezhető magyar nyugdíj miatt.

A bejelentkezésekkel a hivatalban lévő polgármesterek és helyi országgyűlési képviselők is új szavazókhoz juthatnak a választásokon.

A DK akkor feljelentést tett, az ügyészség pedig elrendelte a nyomozást – emelte ki a politikus.

Gyurcsány sokkoló oknyomozó filmben leplezte le az ukrán nyugdíjcsalókat (+videó!)

Azóta a DK kikérte a választók névjegyzékét és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében több tucatnyi olyan lakóházat találtak, amelyekben az épületek méreteihez képest túl sok ember van bejelentve – hívta fel a figyelmet.

Képeket mutatott be egy leromlott állapotú tornyospálcai házról, ahová hivatalosan 180 embert jelentettek be, akik közülük mintegy 73 embernek van ukrán hangzású neve.

Ezt követően egy olyan kispaládi illetve kisari házról mutatott felvételeket, amelyekben hivatalosan 56 illetve 38 ember lakik. Hangsúlyozta, hogy a kisari épületbe bejelentetteknek háromnegyede ukrán nevet visel.

Elmondta, hogy információikat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ) is megosztják, hogy bizonyítsák, a magyar választási rendszer nem szabad és nem tisztességes.

Leszögezte, hogy amennyiben kormányra kerülnek, visszamenőlegesen is kivizsgálják ezeket az eseteket és azonnal felmondják azt az államközi szerződést, amelynek alapján ukrán állampolgárok magyar nyugdíjhoz jutnak.

Videó:


.

Kapcsolódó cikkeink:

“Egy szót nem beszélnek magyarul, de százezreket vesznek fel havonta!” – kipakolt az ukrán nyugdíjcsalókról a DK alelnöke (+videó)

Döbbenet: Találtak olyan kelet-magyarországi házat, ahová 340 (!) ukrános van bejelentve

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson az igazság!

Valódi Hírek