Hatalmas pánik van a Fideszben: Utcára küldik az összes hadra fogható pártzombit

A Hódmezővásárhelyen elszenvedett súlyos választási vereség másnapján azonnali mozgósításba kezdett a Fidesz – tudta meg a 24.hu.

A lap információja szerint a pártközpontból a helyi kampányfőnököknek kiadták az ukázt, hogy minden, még mozogni képes Fidesz-aktivistát azonnal az utcára kell küldeni.

Első körben azt a feladatot kapták, hogy a Fideszt támogató nyilatkozatokkal minél több aláírást gyűjtsenek a járókelőktől.

Habonyék úgy számolnak, hogy a „támogatói nyilatkozat” aláírói, mivel tettek egy önmagukat elkötelező ígéretet, nagyobb valószínűséggel lesznek mozgósíthatók a Kubatov-listáról április 8-án.

illusztráció: vagy.hu

A 24.hu forrásai szerint a Fidesz vezetését és az aktivistákat egyaránt sokkhatásként érte hódmezővásárhelyi csúfos vereség. Márki-Zay Pétert az utolsó pillanatig nem tartották esélyes ellenfélnek.

Eddig a Fideszen belül általános volt a meggyőződés, hogy a hónapok óta működtetett központi kampánnyal és tempóval simán meglesz a kétharmados parlamenti többség, ezt sugallták a közvélemény-kutatási adatok is. Ez most megdőlt.

A Fidesz egyébként ma tartja választmányi ülését, itt további döntések születhetnek a vásárhelyi fiaskó kezelésére.

NYF-kommentár: Addig is kulturáltan, de határozottan utasítsuk el a narancssárga kabátos agitátorok közeledését az utcán!

Frissítés: A vásárhelyi bukás után egy nappal döntés született arról is, hogy újra megtartják a „békemenetet”, március 15-én utcára vonulnak a Fidesz-maffia maradék rajongói. Bővebben itt:

https://nyugatifeny.hu/2018/02/26/gyorshir-ujra-lesz-bekemenet-utcara-vonulnak-a-fidesz-maffia-rajongoi

Valódi Hírek