Orbán beáldozza Lázár Jánost, hogy kimentse a vejét az évtized korrupciós botrányából?

Belháború robbant ki a Fideszben az Elios-botrány miatt, amelynek első nagy vesztese Lázár János lehet.

Komoly zavarokat okoz a Fidesz háza táján az évtized korrupciós botránya, a választási kampányban kirobbant Elios-ügy, amelyben nyakig benne van Orbán Viktor veje, Tiborcz István.

Bár a Fidesz-média először Simicska Lajosra próbálta kenni a balhét, a frissen kikerült OLAF-iratok után (amelyek megerősítik a Tiborcz-érdekkör érintettségét) a Fidesz belátta: kénytelen lesz elengedni a Simicska-szálat, ennél ugyanis komolyabb az ügy.

Egyre valószínűbb, hogy Lázár Jánossal vitetik el a balhét, a miniszterelnök vejét áldozatként beállítva.

Az Alfahír értesülései szerint a Kancelláriaminiszter egyre többször beszél arról szűk körben, hogy a botrányban őt akarják beáldozni.

A lap több árulkodó jelet is felsorol, amelyek megerősítik Lázár visszavon(ul)ását:

  • Lázár János a február 1-jén tartott kormányinfón nyíltan nekiment Szabó Zsolt államtitkárnak. Szabó korábban Hatvan polgármestere volt. Utódja, Horváth Richárd csúnyán összekülönbözött az államtitkárral, Szabó ezért bosszúból elzárta a pénzcsapokat a város elől. A lap szerint helyben régóta nyílt titok, hogy Horváthék „renitens” köre mögött Lázár János áll.
  • Lázár az elmúlt időben a honlapján naponta 10-20 perces videókkal jelentkezik, melyek naplószerűen mutatják be életét, amint keményen dolgozik az emberekért. Ezzel az országos politikából való kivonulását, és az önkormányzati munkába való visszatérését készítheti elő.
  • De árulkodó jel az is, hogy a vérfideszes Pesti Srácok főszerkesztője az ATV vitaműsorában tegnap azzal vádolta meg Lázár Jánost, hogy a politikus intrikát folytat, és tudatosan próbálja Tiborczot belekeverni az Elios-botrányba. Huth Gergely szerint Lázár szándékosan próbált ártani Orbán családjának, amikor azt mondta: Tiborcz Istvánnal egyeztetett a hódmezővásárhelyi beruházásról.

Az Alfahír értékelése szerint ha Orbán végül Lázár Jánossal viteti el a balhét, azzal nemcsak vejét próbálhatja megmenteni, hanem megszabadulhat egyetlen párton belüli kihívójától is.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek