A DK minden érintett településen kikéri az adatokat a Tiborcz-fiú csalásairól

Szorul a hurok Orbán veje körül.

Mint ismert: az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala súlyos szabálytalanságokat tárt fel és vizsgálatot indított az Elios Zrt. által elnyert közvilágítási pályázatok kapcsán.

Az OLAF megállapította, hogy az akkor részben Orbán Viktor vejének tulajdonában álló cég a tenderek jelentős részét csalás útján nyerte el. Ehhez olyan “szervezett csalási mechanizmust építettek ki, amely a szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet”.

A Demokratikus Koalíció pénteken közölte: a DK helyi önkormányzati képviselői minden olyan településen, ahol az Elios közvilágítás-fejlesztési közbeszerzést nyert el, levélben kérik ki az OLAF-jelentés adott települést érintő részét, és

a város lakóinak tudomására hozzák, mennyi pénzt és milyen bűncselekmények útján lopott el tőlük a Nemzet Saját Lábán Álló Veje

– áll a DK közleményében.

A 24.hu arról ír: az OLAF által vizsgált Elios-nyeremények közül a hódmezővásárhelyi volt a legdrágább: csak ebben az egy városban 940 millió forintot kaptak.

Az OLAF azt írta, a Lázár János vezette önkormányzat megbízását úgy nyerte el a Tiborcz-cég, hogy 2008-ban nem volt bevétele, 2009-ben pedig csak 9 millió forint forgalma volt, ráadásul nem volt tapasztalata a közvilágításban.

Kapcsolódó:

Hoppá, Bécsben egy újságíró megkérdezte Orbántól a Tiborcz-fiú mocskos bizniszeit (+videó!)

Rétvári Bencénél pofátlanabbul még senki nem nyilatkozott a Tiborcz-fiú csalásgyanús bizniszeiről (+videó)

Torokszorító vallomást tett a Tiborcz-fiú mocskos bizniszeit feltáró újságíró

 

Valódi Hírek