A szadista lúgos orvos további 5 bűncselekményben bűnös az ügyész szerint

A megismételt másodfokú eljárás harmadik tárgyalási napját tartották ma a Kúrián annak a borzalmas bűncselekménynek, amelynek Mikola István unokaöccse, B. Krisztián a feltételezett elkövetője.

A korábban orvosként dolgozó szadista a vád szerint maró hatású lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét, majd szőnyegbe csavarta és magára hagyta.

A mai tárgyalási napon B. Krisztiánék egy majdnem másfél órás videót vetítettek le a bíróságon, amivel a Mikola-unokaöcs alibijét igyekeztek igazolni: eszerint a lúgos támadás időpontjában B. Krisztián épp egy tervezett beruházás miatt helyszínbejárást végzett munkahelyén, a Budai Irgalmasrendi Kórházban.

A teljes helyszínbejárás a vádlott szerint két és fél órát vett igénybe, közben alig találkozott valakivel a korai időpont miatt. Az alibi nem igazán győzte meg a Kúriát.

B. Krisztián és Renner Erika. fotó: Bors

Az ügyész szerint B. Krisztián további öt bűncselekményben bűnös

Dr. Csiha Gábor ügyész azt kérte a bíróságtól, hogy az életveszélyt okozó testi sértés mellett a vádlottat 5 további bűncselekményben: kifosztás, okirattal visszaélés, készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűncselekményekben is marasztalják el.

Véleménye szerint

a bizonyítékok alapján egyszerűen nem lehet más az elkövető, mint B. Krisztián.

Az ügyész szerint a vádlott célja az volt, hogy olyan maradandó sérülést okozzon, ami egész életében elkísérje Renner Erikát, főleg, hogy a sérülés befolyásolja volt barátnője jövőbeni szexuális életét.

Mindezt abban a tudatban tette B. Krisztián az ügyész szerint, hogy Renner Erika meghalhat.

Az ügyész felemlegette, hogy B. Krisztián autójában találtak egy fecskendőt, amiben kimutatták azt a nyugtató-altató szert, amit Renner Erika szervezetében is kimutattak.

Az ügyész szerint a vádlottra 2 és 12 év közötti büntetés szabható ki ebben a bűncselekményben: nem mondott konkrét időtartamot, csak hogy a középértéknél magasabb és a felső határhoz közel eső börtönbüntetést kér a vádlottra. Ez 9 és 11 év közötti letöltendő börtönbüntetést jelent.

Az ügyben február 16-án tartják meg az ügyvédi védőbeszédet, és B. Krisztián is felszólalhat az utolsó szó jogán. Február 22-én reggel 9-kor pedig valószínűleg kihirdetik az ítéletet.

(Index / 168 Óra / Nyugati Fény)

Valódi Hírek