Elég volt! – A DK az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordult Orbán papa 300 milliós állami biznisze miatt

Hiába állította tavaly nyáron Orbán Viktor, hogy a családjából senki nem vesz részt alvállalkozóként vagy fővállalkozóként uniós finanszírozású projektekben, a Direkt 36 ma kiderítette: Orbán apjának cége bizony alvállalkozóként dolgozik az egyik legnagyobb, EU-s pénzből finanszírozott állami építkezésen.

A portál kiperelte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től a két éve tartó dél-balatoni vasútfelújítás fő- és alvállalkozóinak listáját, amiből kiderült, hogy

Orbán apjának cége, a Nehéz Kő Kft. 300 millió forintot

kapott alvállalkozóként ebben a projektben.

A Nehéz Kő Kft. egyedüli tulajdonosa Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja. A cég egy másik Orbán-vállalkozás, a Dolomit Kft. építőanyagait szállítja építkezésekre.

Orbán Győző és Orbán Viktor

A DK szerint „nincs olyan civilizált, demokratikus ország, ahol egy ilyen lebukás után a miniszterelnök a helyén maradhatna.

Orbán lelepleződött: miközben Brüsszelt és az Európai Uniót gyalázza, az onnan érkező pénzekből a családját gazdagítja.”

A DK az EU Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordul, hogy Orbán veje után Orbán apjának bizniszeit is kivizsgálja az Unió – közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője.

Valódi Hírek