Gyurcsány arra kérte a DK jelöltjeit: legyenek az Orbán-rezsim legádázabb ellenfelei

A Demokratikus Koalíció bemutatta 22, budapesti, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyei egyéni képviselőjelöltjét.

Gyurcsány Ferenc beszédében úgy fogalmazott:

az országnak becstelen és hazug kormánya van,

ezért arra kéri a képviselőjelölteket, hogy mutassák meg, létezik egy másik Magyarország is. Hozzátette, azt kéri, leplezzék le a kabinet hazug mivoltát, önző, csalárd politikáját, mutassák meg, hogy létezik más alternatíva.

Gyurcsány Ferenc a DK képviselő-jelöltjeivel

Ez a kormány négy éve nem kormányoz, négy éve egy éppen ezekben a hetekben lelepleződött hazugság hálójában vergődik – jelentette ki a DK elnöke.

Az 1300 menedékkérőt ugyanis, akiknek oltalmat adtak, nem azért nem vette észre senki, mert titokban tartották őket, hanem azért, mert nem borították fel az ország életét.

Gyurcsány szerint a DK-soknak ki kell mondaniuk azt, „amit mások nem akarnak, nem mernek, mert félnek a diktatúra erejétől”.

A DK jelöltjeinek beszélniük kell arról, hogy a kormánypártok szavazatokat vesznek határon túlról, nyugdíjat adnak csak azért, hogy újabb szavazókat nyerjenek Ukrajnából, valamint folyamatos, személyes háborút folytatnak az ellenzék politikusai és családjai ellen.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök kiemelte, hogy az MSZP és a DK tavaly decemberben megállapodott arról, hogy mind a 106 körzetben koordináltan állítanak egyéni jelölteket. 46 körzetben a DK-Szolidaritás szövetség indít jelölteket, akiket az MSZP és a Párbeszéd is támogat.

Molnár a párt jelöltlistájáról azt mondta, hogy a 46-ból 14-en nők, vagyis arányuk meghaladja a 30 százalékot. A Fidesz eközben összesen hat nőt indít a 106-ból.

A szombaton bemutatott jelöltek listája:

Ara-Kovács Attila – Budapest, VIII-IX. kerület,

Bauer Tamás – XII. kerület,

Bodó Jánosné – Karcag,

Gedei József – Jászberény,

Gy. Németh Erzsébet – XI. kerület,

Hajdu László – XV. kerület,

Kertészné Kormos Noémi – Eger,

Király Miklós – Szentendre,

Kovács Zsolt – Salgótarján,

Krauze István – Vác,

Mezei Zsolt – Dunaújváros,

Nemes Gábor – XVI. kerület,

Niedermüller Péter – II. kerület,

Nyeste Andrea – Vecsés,

Oláh Lajos – VII. kerület,

Ráczné Földi Judit – Székesfehérvár,

Rónai Sándor – Dunakeszi,

Szilveszterné Nyúli Ilona – Sárbogárd,

Szüdi János – Cegléd,

Tóth Zoltán – Budakeszi,

Vadai Ágnes – Esztergom

Varju László – IV. kerület

Valódi Hírek