Keményen kiosztotta az Orbánnak agitáló papot Gábor György vallástudós

Beszámoltunk róla: nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a hódmezővásárhelyi plébános a vasárnapi szentmisén.

Gábor György vallástudós véleményét az ügyről változtatás nélkül közöljük:

Németh László hódmezővásárhelyi plébános utasításba adta a nyájnak, hogy a Fidesz jelöltjére kell szavazni az időközi polgármester-választáson, semmiképp sem az ellenzék által támogatott Márki-Zay Péterre, akit keresetlenül otromba hazudozónak és rágalmazónak nevezett, miután Márki-Zay Péter egy interjúban elmondta, hogy már nem tartja demokráciának a jelenlegi berendezkedést; hogy korrupcióra épül a rendszer; hogy a hatalmon lévők a kereszténységet csak címkének tekintik; s hogy az országban az emberek nem élnek szabadon, épp ellenkezőleg: félnek.

Németh László plébános viszont nem fél. Bátran elmondta, hogy azért kell a Fideszre szavazni, mert – mint hangsúlyozta – a második világháború óta az egyházak nem élveztek akkora támogatást, mint amennyit a jelenlegi kormánytól kapnak, arról nem is beszélve, hogy Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, kezdhetjük építeni a harmadik katolikus templomot!

Ez mind örömhír, egyúttal világossá teszi: Németh atyát nem izgatja a lopott pénz, nem izgatja a maffia módjára működő állam, nem izgatja a kormány kezében lévő igazságszolgáltatás, nem izgatják a nélkülözők, a kisemmizettek, a megalázottak és megnyomorítottak, nem izgatják a hazaárulók, akik évtizedekre kiszolgáltatták az oroszoknak az országot, nem izgatja az atyát, hogy a keresztény társát feldaraboló baltás gyilkosért kapott pénz hol landolt, nem izgatja az atyát, hogy a miniszterelnök és köre szakmányban blaszfemizál, Németh atyát semmi sem izgatja, kizárólag a sok pénz, ami a kormánytól érkezik.

Németh László vitában áll Jézussal, ugyanis Jézus arra hívta fel a figyelmet, hogy az ő országa nem e világból való, de Németh atya országa kizárólag e világból való, hisz Németh atya nem is tud más országról, igaz, az e világból valóról sem tud sokat. Továbbá Németh atya félreértette Szárdeszi Melitón II. századi keresztény apologétát, aki üldözött helyzetben írta Marcus Aurelius császárnak, hogy „az egyház a birodalom tejtestvére”, miközben Németh atya – mint maga mondta – a világháború óta sosem látott mértékben agyontámogatva – az állam emlőjét szopogatva kreál magából tejtestvért.

Júdás azért a bizonyos harminc ezüstpénzért legalább Jézust csókolta meg, Németh atya viszont a borotválkozó tükör előtt állva önmaga tükörképét.

Még kvalitásérzéke sincs sok neki.

Gábor György

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek