155 milliós teakonyha és egyéb nyalánkságok: Erre szórták el a közpénzt Felcsúton

A felcsúti Puskás Akadémia – némi kényszer hatására honlapján tette közzé, mire is fordították a rekordösszegű tao-támogatást.

A közzétett pdf-ek kupacában van egy rendkívül érdekes anyag: az MLSZ által jóváhagyott határozat részletezi az 5,39 milliárdos támogatás és a 2,3 milliárdos önrész felhasználását -hívta fel a figyelmet az Index.

Az akadémia 4 milliót fordít testösszetétel analizáló készülékekre, 121 milliót szánnak kondicionáló eszközökre, 2,3 milliót költenek polar órákra, 73 millió megy egy buszra, 50 millióból beépített konyhatechnológiát vesznek, 147 millió megy beépített bútorokra, 155 millió pedig teakonyhára kell beépített gépészettel.

A beruházás nagy részét az 1,3 milliárdos sportcsarnok-bővítés, az 1,2 milliárdos környezetrendezés és az 1,9 milliárdos „egyéb”, illetve „egyéb épület” építése tesz ki.

Felötlik a kérdés, mi is az „egyéb épület”. Nos, ez egy sportszálló, ugyanis, mint azt a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány Sportprogramja 2017-2018 nevű pdf-ben írják:

„A Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.”

Az elszórt milliárdokon kívül van még egy vicces részlet elrejtve a dokumentumokban. Itt szerepel a hivatalos képviselő neve és elérhetőségei is, aki nem más, mint a kuratórium elnöke, Mészáros Lőrinc.

Mészáros Lőrinc emailcímét a 444 szúrta ki. Csak annyit mondhatunk, az életben ki nem találnánk, hogy mi Magyarország legnagyobb gazdasági zsenijének elektronikus elérhetősége:

[email protected]

Valódi Hírek