Puzsér keményen megmondta Karácsony Gergőnek, hogy mit csináljon

A Jobbik-közeli megmondóember a Facebookon üzent Karácsony “a [email protected]ért vállaltam el” Gergőnek.

Puzsér Róbert egy fikcióból indul ki, a pontjait viszont nagyon is komolyan gondolja. Írását változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt hetekben MSZP-közeli vállalkozók kerestek meg azzal, hogy vállaljam el a miniszterelnök-jelöltséget. Némi gondolkodás után az alábbi feltételeket határoztam meg:

I. Sem az MSZP listáin, sem a választókörzetekben nem kívánok olyan jelöltet látni, aki az elmúlt huszonhét évben miniszter, államtitkár, képviselő, polgármester vagy alpolgármester volt. Az általam vezetett listán csakis a szakszervezeteknek, a tudósoknak, a művészeknek és a szociális szféra civil szervezeteinek jut hely. Az MSZP eddigi első, másod- és harmadvonala szolgálja munkájával és alázatával a baloldal ügyét, de ne ebből akarjon megélni.

II. Az MSZP állami támogatásának felét a jövőben a hazai szakszervezetek megerősítésére fordítja.

III. Az MSZP a jövőben minden kiadását és bevételét nyilvánossá teszi, biztosítja úgy a párt, mint a pártalapítványok teljes körű transzparenciáját.

IV. Az MSZP a jövőben egy személytől százezer forintnál több támogatást nem fogad el.

V. Az MSZP szórólapjain és plakátjain a jövőben kizárólag fehér alapon fekete betűkkel kampányol. Televíziós spotjaik tartalmat adnak át – nincs több image-marketing.

VI. Az MSZP elutasítja a női kvótát, de képviseletet biztosít egy jövőbeli felsőházban a cigányoknak, az egyházaknak, a civil szervezeteknek és a fogyatékkal élőknek.

VII. Nem tűrjük tovább a szociális demagógiát! Világos prioritásokat fogalmazunk meg a szegények megsegítésére és az esélyteremtésre, de nem hergeljük tovább a választókat betarthatatlan jóléti ígéretekkel.

VIII. Az oktatás teljes reformja és modernizációja, az egészségügy kifehérítése és rendbetétele, a jogállami működés megteremtése – ennyit vállalunk, nem többet, de ezt végre is hajtjuk a következő négy évben.

Javaslom Karácsony Gergőnek, hogy ő se érje be kevesebbel, egy tényleges baloldali politika megteremtéséhez ugyanis a Magyar Szocialista Pártnak vagy meg kell szűnnie, vagy meg kell változnia.

Puzsér Róbert (Facebook)