Petícióban követeli száz magyar értelmiségi a Soros-disznóégető Pócs János lemondatását

Több tucat jeles értelmiségi petíciót írt alá, amelyben a Soros Györgyöt ordenáré módon egy leölt disznóhoz hasonlító fideszes képviselő lemondását követelik.

A Magyar Narancson megjelent kiáltványt aláírta eddig Enyedi Ildikó, Gábor György, Grecsó Krisztián, Harcsa Veronika, Iványi Gábor, Karafiáth Orsolya, Konrád György, Majtényi László, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál és sokan mások.

A petícióban azt írják:

„Minden jóérzésű magyar ember nevében követeljük, hogy a Fidesz azonnali hatállyal kezdeményezze Pócs János országgyűlési képviselő mandátumáról való lemondását.

Meggyőződésünk szerint nemcsak a parlamentben, hanem a magyar közéletben sem lehet helye annak, aki nyíltan uszít más közösségek ellen, aki az emberi történelem legsötétebb katasztrófájához vezető események felidézésével vagy arra való utalással tréfát űz emberek szenvedéséből, illetve aki embertelen cinizmusával félelmet kelt a ma élő nemzedékekben.

Ha Pócs János mindezek után a Fidesz tagja maradhat, akkor ez nem tekinthető másnak, mint hogy a kormánypártok elfogadhatónak tartják Pócs János cselekedetét és üzenetét, és továbbra is közösséget vállalnak vele.

Azaz nyilvánvalóvá teszik, amit eddig a legerőteljesebben igyekeztek cáfolni: hogy a Soros György ellen indított gyűlöletkampány egyik célja az antiszemitizmus szítása.”

Az Index újságírója tegnap szembesítette a fideszes képviselőket Pócs János ordenáré poénjával. Itt tudod megnézni a szánalmas magyarázkodásukról készült videót.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek