Megszólalt Soros: Orbán ki akar minket irtani (+videó)

Soros György videóüzenetekben hívja fel a figyelmet Orbán veszélyes tervére.

Három videóüzenetet tett közzé Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok Youtube-csatornáján. Ezekben arról beszél, milyen tevékenységet folytatott Magyarországon, és kifejti a véleményét az Orbán-kormányról.

Soros azt is elmondta, az édesapja inspirálta, hogy létrehozza alapítványait. Visszaemlékszik, hogy mikor az 1970-es években visszatért Magyarországra, azt látta, húsz év elteltével még mindig ugyanolyan minden.

1990-ben viszont, néhány év alatt nagy változások történtek. Most is vannak változások, amik az üzletember szerint kevésbé jók – példaként említette, hogy Orbán a Várban csinál magának palotát, ami „kevésbé szimpatikus” a számára – írja a 24.hu.

Az üzletember keményen bírálja a kormányt, szerinte ennél még 1984-ben is jobb volt a helyzet, amikor Aczél György megengedte, hogy felállítsák a Soros-alapítványt.

Felidézte azt is, hogy akkor ismerte meg Orbán Viktort, amikor létrehozta alapítványát. Segítették a Fidesz létrejöttét, Orbánnak ösztöndíjat adtak, hogy Oxfordban tanuljon. Soros úgy emlékszik vissza, Orbán Viktor nem sok időt töltött ott, mert nagyon el volt foglalva a magyar politikával, sokat járt haza.

„Ő minket ellenfelének tekint és el akar távolítani Magyarországról, ki akar minket irtani. Én személyesen nem vagyok Magyarországon, de az emberek, akiket támogatok, ott vannak és ők érzik ezt az üldözést”

– mondja Soros korábbi pártfogoltjáról. Az üzletember szerint a mostani rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás.

Leszögezte, hogy büszke a CEU-ra, amire világsikerként tekint, de Orbán el akarja kergetni Budapestről. Azt mondta, az egyetemet száműzetésben is fenn fogja tartani, és amikor Orbán eltűnik, a CEU akkor is ott lesz.

Valódi Hírek