DK: Orbán 600 millióért vásárol szavazatokat Kárpátalján

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra használja a kárpátaljai magyarok gazdaságfejlesztésére megítélt hatszáz millió forintot.

A DK szóvivője az MTI-nek azokra a sajtóban megjelent hírekre hivatkozva nyilatkozott, amelyek szerint több mint 300 kárpátaljai magyar gazdálkodó és mezőgazdasági vállalkozó írt alá csaknem 600 millió forint összértékben pályázati szerződést szombaton Beregszászon.

Gréczy Zsolt azt mondta, hogy a kormány most nem teherautókat vásárolt, templomot vagy stadiont épített, hanem “traktorokat vett” a kárpátaljai gazdálkodóknak.

Ezek a gazdák – bármilyen sikeresek lesznek is – az adóbefizetéseikkel soha nem Magyarországot fogják gazdagítani, hiszen az ukrán államnak fizetik az adóikat – hangsúlyozta a politikus.

A DK felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány határon túli szavazatvásárlásra költi az emberek pénzét – jelentette ki a szóvivő.

Hozzátette, pártja továbbra is azért gyűjti az aláírásokat, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon.

„Az köt össze bennünket, hogy együtt hozunk döntést és együtt viseljük a döntés következményeit” – fogalmazott Gréczy Zsolt, aki szerint aki ebben a döntésben olyanokat is bevon, akik nem viselik annak következményeit, az meg akarja osztani és egymás ellen akarja hergelni a nemzetet.

Valódi Hírek