Megsértődött egy 73 éves szocialista képviselő, hogy nem jelölik újra, ezért kilépett az MSZP-ből

Folytatódik a tragikomédia az MSZP háza táján.

A mai napon kilépett az MSZP-ből Horváth Imre – tudósít az atv.hu. A most 73 éves politikus azt vette zokon, hogy pártja nem akarja őt újraindítani 2018-ban. (Ha jövőre újraindítanák, 78 éves lenne, mire kitöltené az újabb mandátumát.)

A formálódó MSZP-DK koordinált indulás egyébként szükségszerű feszültségekkel jár, ugyanis a Závecz Research legfrissebb kutatása szerint zuhanórepülésben van az MSZP, miközben rohamtempóban jön fel a DK – és az MSZP-nek nehezére esik elfogadni az új helyzetet.

A DK így is nagy áldozatot hoz, hogy a jelenlegi erőviszonyok alapján állapodik meg az MSZP-vel, miközben fél év múlva már könnyen ők lehetnek az erősebb párt az MSZP-hez képest, a tendenciák alapján.

Horváth Imre (MSZP)

Kunhalmi Ágnes megerősítette az Indexnek, hogy Horváth kilépett a pártból. Mint mondta, ez váratlanul érte az MSZP-t, és sajnálja azt.

Tóbiás József, az MSZP kampányfőnöke (haha) az atv.hu-nak elmondta: Horváth a parlamenti frakciónak azért a tagja marad. Tehát csak a pártból lép ki, de a parlamenti fizetését még fél évig felveszi.

Valódi Hírek