Zokogsz: Mérőszalaggal buktatták le a hazudós fideszes polgármestert

Miközben a többség zokszó nélkül nyugtázza, hogy valami, valahogyan épül a környezetében közpénzből, egy budakalászi nő nem dőlt be a polgármester szavainak: mérőszalaggal járt utána a hazugságnak.

Amikor ugyanis Rogán László, Budakalász polgármestere Facebookon büszkélkedett a település saját költségvetéséből fedezett, százmilliós nagyságrendű fejlesztésekkel, egy kommentelőnek eszébe jutott centit ragadnia.

Ez év második felében két nagy fejlesztést is megvalósítunk egy időben. Mind a Budai út rekonstrukciója, mind pedig a…

Közzétette: Rogán László – 2017. november 15.

„Hogy-hogy a Klenityben (budakalászi városrész – a szerk.) aszfaltoznak térkő helyett?”

-kérdezte Szép-Magyar Ágnes, amire választ is kapott: a forgalmasabb utcák kapnak térkő helyett aszfaltborítást. Csakhogy, mint arra a kommentelő rámutatott,

a „forgalmasabb” utca olyan keskeny lesz, hogy két autó sem fog elférni egymás mellett.

A polgármester ekkor azzal magyarázkodott, hogy a szóban forgó Kántor utca szabványméretű, 3 és 4 méter széles lesz.

Szép-Magyar Ágnes azonban nem hagyta annyiban: lemérte, hogy a kérdéses út szélessége mindössze 3,69 méter, ráadásul egy leírást is csatolt arról, hogy „a belterületi közutak méretezése szerint a kétirányú autós forgalomhoz legalább 5,5 méter kellene”.

fotó: Szép-Magyar Ágnes / Facebook

fotó: Szép-Magyar Ágnes / Facebook

Hihetetlen, de a polgármesternek még erre is volt magyarázata, nem is akármilyen stílusban:

Vagyis nemcsak az aszfalt, hanem a két szegély (2*15 centi) és az e melletti padka is beleszámít (2*75 centi) a szélességbe.

Szép-Magyar Ágnes – a tanácsot megfogadva – a városfejlesztési osztályhoz fordul. Egyébként egy civil szervezet tagja, akik a helyi újságban nem kapnak lehetőséget a megszólalásra, egyik közérdekű adatkérésüket pedig 113 ezer forintért teljesítette volna az önkormányzat.

(444.hu nyomán)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek