Jogerős: Nem titkolózhat tovább a felcsúti fociakadémia a közpénz-milliárdokról

A Kúria a Demokratikus Koalíció keresetére jogerős ítéletben kötelezte a felcsúti focialapítványt, hogy közérdekű adatként adja ki, mire költötte a társasági adó terhére kapott támogatásokat.

Az alapítványnak és minden, a DK-val hasonló ügyben perben álló sportegyesületnek büntetőjogi következményekkel kell szembenéznie, ha továbbra is megtagadják a hozzáférést a közérdekű adatokhoz – hangsúlyozta szerdán Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja.

A sportcélú TAO-támogatások összege és fölhasználása valamiért Orbán Viktor legféltettebb titkai közé tartozik.

illusztráció: Tumblr

A miniszterelnök indítékait nem ismerhetjük, ám azt tudjuk, hogy az október 23-i beszédére hallgatóságot szállító buszok között például jó néhány viselte a felcsúti Puskás Akadémia emblémáját. Joggal merült föl tehát a gyanú, hogy e szállítás költségeit is a támogatásból fedezték. (leleplező fotók itt)

„A Kúria ítélete nem csak azért fontos, mert így nem lehet tovább titkolni, hogy a lerobbant egészségügy, a lepusztult oktatás és a kirívóan nagyarányú szegénység hazájában milyen irdatlan összegek és milyen képtelen célokra jutnak a sportegyesületekhez

a miniszterelnök beteges sportmániája következtében.

Ennél is fontosabb, hogy az ítélet újra rávilágít: a Fidesz erőfeszítései a jogállam független intézményeinek bedarálására nem jártak teljes sikerrel, a bíróságok a Fidesz erőteljes nyomásgyakorlása ellenére is nagyrészt őrzik függetlenségüket.” – áll a DK közleményében.

Videó:


.
Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek