Semjénnek volt képe „emberi minőségről” karattyolni – Hatalmas taslit kapott Gábor Györgytől

Csodálatos okítást kapott a nulla százalékos parazitapárt elnöke a népszerű vallástudóstól.

Gábor György brilliáns Facebook-posztját változtatás nélkül közöljük:

„A politikai belátás és filozófiai megalapozáson túl kell az emberi minőség. Ez az, ami nekünk megvan, nekik nincs” – mondja Semjén a Fidesz tisztújító kongresszusán, s még hozzáteszi: „Mi értékrendi, bajtársi közösség vagyunk, ők meg olyanok, mint egy tál skorpió.”

Látod, Zsolti, ezért mondtam neked már vagy húsz éve, hogy inkább tanulj, okosodj, műveld magad, hisz bőven rád fér, mintsem „politikai belátásra” és „filozófiai megalapozásra” hivatkozva fegyelmezett „bajtársi közösségedben” és tündökletes „emberi minőségedben”

lopkodd innen is, onnan is diplomamunkád és doktori disszertációd téziseit, plagizálj össze-vissza,

hogy aztán úgy maradj és rendre ostobaságokat hordjál össze.

Mert ha tényleg érdekelt volna mentális állapotod, s nem csupán az állatok kilövése, valamint annak a négy-öt magyar családnak a helyzetbe hozása, amely négy-öt család önmagát kereszténydemokratának becézi, akkor átgondoltad volna ezt a skorpiózást, te, a vallások iránt nagy szakértelemmel bíró emberi minőség.

Ugyanis akkor tudnád, hogy Ízisz istennőt például hét skorpió védte, amikor Ozirisz gyilkosa, a kegyetlen Széth elől menekült. Aztán tudnád, kicsi szívem, hogy a skorpió Isharának, az elő-ázsiai termékenység istennőnek a jelképe, aki Istár istennővel összeolvad (az akkád Gilgamesben), s az igazságosság és az ítélkezés úrnőjének a skorpió lesz a szent állata.

De tudnád azt is, eszem a lelked, hogy a görög-római mitológiában az Artemiszre (Diana) támadó gonosz Óriónt skorpió öli meg csípésével, s miután Órión és a skorpió csillagképpé változott, azóta is üldözi az égbolton Óriónt.

De menjünk tovább! Ha olvastad volna azt a könyvet, bogaram, amit Bibliának nevez a hagyomány, tudnád azt is, hogy még ott is meglehetősen ambivalens a skorpió szerepe: az Örökkévaló megóvja a népet a skorpióktól (5Mózes 8,15), s Lukács evangéliumában Jézus hatalmat adott tanítványainak, hogy azok skorpiókon, az ártalmas és ellenséges erőkön tapossanak (Lukács 10,19), ám a Sirák könyvében a skorpiók „az istentelenek vesztére szolgálnak” (Sirák 39,30).

Igaz, a kereszténységen belül ismert a skorpiónak az a szimbolikus jelentése is, ahol az Istentől elforduló zsidók jelképévé válnak, ezért aztán az Ecclesia és Synagoga ábrázolásakor a Zsinagógát megszemélyesítő alak zászlaján gyakran szerepel a skorpió, miként a Jézust megfeszítő katonák lobogóin is.

Mondd, husikám, akkor te most melyik jelképre utaltál?

Végezetül, ha nem politikai árucikknek és befektetésnek tekintetted volna a kereszténységedet, hanem komolyan vetted volna azt, ismernéd a korai kereszténység egyik legjelentősebb latin nyelvű teológusának, Tertullianusnak „A skorpiócsípések ellen” (Scorpiacae) c. művét.

Ugyanis a skorpióval kapcsolatos értelmezési zavarodban segíthetett volna neked Tertullianus, aki mintha csak egyenesen neked címezte volna művének alábbi mondatát: „A skorpiók éppen az értelmezés körül kavargó szélben támadnak, fondorlatos gondolataik egymással is hadakoznak, de abban mind megegyezik, hogy a dolgok rendjét kiforgatják…” (Scorpiacae XI,4.)

Gábor György

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek