Piszkosul nem működik az e-recept, kilométeres sorok állnak a patikákban

Ahogyan az borítékolható volt, nem indult zökkenőmentesen az e-recept debütálása.

Korábban már megírtuk, novembertől megjelennek az e-receptek, ám a háziorvosok már régóta küzdenek a rendszerrel. Az első jelentések már befutottak, eszerint valahol 40 percet is kellett várni a betegnek, hogy megkapja a gyógyszerét – írja az Index.

Valaki úgy jellemezte a rendszert, hogy

„fél órával a nyitás után egyelőre a homeopátiával vetekszik az EESZT hatékonysága, minden egyes támogatott gyógyszerre hibákat ír ki, ráadásul 20-30 másodperceket kell várni, hogy egyáltalán eljusson eddig a hibaüzenetig, addig álldogálunk.”

Más is panaszkodott a gyorsaságra: „A legnagyobb probléma az, hogy a felhő nem képes megfelelő gyorsasággal befogadni a feltöltendő vényeket (1 recept feltöltése 1 perc), ami komoly fennakadásokat okoz a gyógyszertárban.”

A sor meg csak eközben áll: „A patikában hosszú sor alakult ki, mert egy-egy vénnyel 2-3 percet kellett várni, mire a gép reagált valamit, ha reagált egyáltalán. A patikusok mindezt angyali türelemmel viselték.”

Nem csak a patikákban van probléma, egy házirovos azt jelentette, hogy két-három e-receptet tudott megírni az EESZT-ben, aztán leállt a rendszer.

Vartus Gergely, az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos korábban azt mondta

„az induláskor lehetnek gyermekbetegségei a rendszernek, az is elképzelhető, hogy időnként többet kell majd várniuk a betegeknek az orvosnál vagy a patikában.”

Ez a jóslat eddig be is jött.

Valódi Hírek