Zaklatási botrány: Felrobbantotta az internetet Oroszlán Szonja áldozathibáztató posztja

Sokakat felbosszantott a színésznő érzéketlen és butácska „cikke”. Itt vannak a reakciók.

Miközben már nyolcnál jár a Marton Lászlóra valló áldozatok száma, még mindig akad, aki szerint jó ötlet a rendezőt védeni (Radnóti Zsuzsa, Kornis Mihály, Stohl András) vagy a nőket hibáztatni.

Mindkettőt megtette Oroszlán Szonja, aki saját bevallása szerint „először írt cikket az internetre”.

A színésznő posztjában hemzsegnek a klasszikus áldozathibáztató toposzok, megspékelve valami egészen furcsa szűklátókörűséggel és érzéketlenséggel a mások problémái iránt.

Oroszlán szerint vele még senki nem erőszakoskodott, és amúgy is „pofonegyszerű” kezelni egy ilyen helyzetet:

„Ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van.”

Aztán védelmébe veszi Martont, mondván a rendező ült már mellette a nézőtéren, és neki sosem nyúlt be a combjai közé, akkor nyilván másnak sem. De a zárás a legtökéletesebb:

„Ebben a világban, ahol most divat a női emancipáció, most épp meg vagyunk sértődve férfiakra. Most ki lehet adni, bátrak leszünk és lázadunk. De ez csak minket stresszel. Nem ettől leszünk emancipáltak és erős nők, hanem az önmagunkba vetett hitünktől.
Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket.

Oroszlán Szonja

A borzalmas mondatok után szabályosan felbolydult az internet népe. Az egyik újságíró azt kommentelte be a színésznő alá:

Szonja. Most sem „írtál cikket az internetre”, mert az itt olvasható betűhalmaz nem az. Ez csak egy kártékony massza, az abuzált kolléganőid arcon köpése, érzéketlenség.

Egy másik hozzászóló szerint:

„Ezért kár volt írni, kedves Szonja. Ön jó színésznő, de alapvető dolgokkal nincs tisztában, amiről most mégis úgy gondolta, írnia kell.

Legelőször kivételezett társadalmi helyzetével magyarázom, hogy teljesen érzéketlen a kiszolgáltatott, más környezetben szocializált, más személyiséggel rendelkező emberek sorsára, lehetőségeire.

Sajnálom, hogy belépett az áldozathibáztatók táborába, bár, eddig fogalmam sem volt, ön hogy gondolkodik, milyen ember. Most emberileg megmutatta magát, nem járt jól.”

Volt, aki ironikusan megköszönte a „remek tanácsot” a színésznőnek:

„Kedves Szonja! Köszönöm, hogy elmondta, mit csináltam rosszul a lépcsőházban, ahol letámadtak és a falhoz szorítottak azok, akiket nem emlékszem, hogy láttam-e valaha is. Legközelebb az ablakon mászom be a harmadik emeleti lakásba, és rá sem nézek senkire, nehogy bátorításnak vegye. Tanácsáért örök hálával tartozom.”

Erzsi Fenevadova és Homonnay Gergely / fotó: Facebook

Megszólalt a legendás Erzsi macska gazdája, Homonnay Gergely is, aki szerint:

„Oroszlán Szonja frankón áldozatot hibáztat ebben a posztjában.

Elmondja, hogy őt soha nem érte a színházban, és sehol sem atrocitás.

Persze, hogy nem. Ahogy a posztjában is leírta, művészek között nőtt fel. Ő nem egy kis senkiként lépett be a színházi világba, akivel hatalmaskodni lehetett, akinek a fejét a nagyrendező a nemi szervére nyomhatta volna.

A nagyrendezők mindig védtelen vadat keresnek maguknak. Akiknek az anyukájuk nem fog perrel fenyegetőzni ever… you know.”

Homonnay Gergely teljes posztját itt találod.

 

Valódi Hírek