Ez csodás: Botka „gazdasági minisztere” már az MSZP-t leprázza

A Sziriza-imádó woodoo-közgazdásszal, Pogátsa Zoltánnal a 24.hu közölt interjút szerdán.

Ebben Pogátsa ekézte az MSZP-t: szerinte ők verték szét az országot, tették tönkre az oktatást és az egészségügyet, teljesen mindegy, hogy a Fidesz azóta csak rontott a helyzeten. És persze Orbán Viktor uralmát is nekik köszönhetjük.

Pogátsa kijelentette, amit Gyurcsány létrehozott, az „nemzetközi kutatások által bizonyítottan az egész EU legigazságtalanabb társadalma”, sőt, „gazdasági Hirosima” volt.

A „közgazdász” Medgyessyre és Horn Gyulára is talált jelzőket: előbbit pasztellszocdemnek, utóbbit legdurvább neoliberálisnak nevezi, aki „tönkretette a szakszervezeteket” és bevezette a Bokros-csomagot.

Pogátsa szerint Hornék azt akarták bizonyítani, hogy ők már a nyugati szocdemekre hasonlítanak, ezzel akarta magát legitimálni a volt kommunista klientúra.

Azt Pogátsa is elismeri: esély sem volt Botka-kormányra, és amiatt is bírálja a szocialistákat, hogy a választás előtti októberben még nincs programjuk.

„Bedobtak random dolgokat a tizenharmadik havi nyugdíjról, ami tényleg ugyanaz a rossz demagógia, ami húsz éven át ment, program nélkül.”

Pogátsa szerint viszont egy megerősödött szociáldemokrata MSZP-vel lehetett volna mit kezdeni, egy piros-zöld koalíció is létrejöhetett volna az LMP-vel.

„Azzal, hogy Botka lemondott, a szocikat már semmi meg nem védi a teljes megsemmisüléstől. Én azt hittem, van annyi eszük, hogy felfogják, ez az utolsó esélyük. Nem fogták fel. A legdurvább, hogy a mai napig nem fogták fel.”

Pogátsának Schifferről is van véleménye, őt politikai tetriszjátékosnak nevezi, aki minden pártból csipeget darabokat, csak nem világos, mi lesz ebből.

Valódi Hírek