Egyre jobban bűzlik: Önbetörés történhetett a letelepedési kötvényes cégnél

Minden jel szerint belső akció történt az Arton Capitalnél.

Saját kulccsal nyitották ki a biztonsági zárat és a rácsot és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik több száz millió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vittek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából áprilisban.

Egy, a pontos körülményeket jól ismerő forrásra hivatkozva az Index azt írja: azok, akik a pénzt és a többi értéket elvitték, kikapcsolták az elektronikus védelmi rendszert, tehát a riasztórendszer kódját is ismerték.

A titokzatos betörők pontosan tudták, hol „felejtettek” ott az alkalmazottak

150 millió forintnyi készpénzt,

hol található a cég néhány éves működése alatt összegyűlő összes fontos papír és a számítógépekkel összekapcsolt központi szerver, amelyen a kötvényüzlettel kapcsolatos összes fontos információt, köztük az ügyfelek adatait tárolták.

fotó: Hírpress

A zsákmányolt értékekkel, és a falból kibontott széffel a társasház főbejáratán keresztül távoztak és szépen bepakoltak egy ott várakozó járműbe.

Mindezt valahogyan sikerült néma csendben és észrevétlenül megtenniük, ami nem kis mutatvány, hiszen a társasház belső udvarán még fényes nappal is nehezen lehet úgy mozogni, hogy az ne szúrjon szemet senkinek.

A Hajós utcában és a környéken pedig több étterem, kávézó üzemel, nem egynek saját, utcára is látó kamerái vannak. Ráadásul az Artonhoz közel található a CEPOL nevű európai bűnüldözési ügynökség székhelye, amely szintén be van kamerázva.

Ám, csodák csodája, az utcai kamerák egy része nem működött – ha ez így van, tudniuk kellett a betörőknek is.

Valódi Hírek