Megússzák egy kis fejmosással a hamburgerező betegszállítók

Nevetségesen keveset keresnek a betegszállítók, aki teheti inkább lelép és bútort cipel, vagy elmegy a Tescoba dolgozni.

Rendesen felkavarta a kedélyeket az az eset, amikor a betegszállítók egy trombózisos nénit szállítottak ülve, hatalmas késéssel és még jól meg is váratták, mert beugrottak hamburgerezni és cigit venni. A cég azóta a családnak annyit nem reagált, hogy „bocs” – írja a hvg.hu.

A portál egy bennfentes forrásra hivatkozva írja, mentség nyilván nincs a betegszállítók tettére, magyarázat viszont van, mégpedig a pénz.

„Mégis ki jön el betegszállítónak minimálbérért, vagy maximum havi bruttó 200 ezer forintért? Miközben egy Tesco-kiszállító nettóban keres ennyit, és nem kell egész nap beteg embereket emelgetnie”

– írja egy szakmabeli.

A dolgozók alacsony fizetésének köszönhetően pedig, ha valaki hibázik, legfeljebb enyhe figyelmeztetésben részesül, mert ennyire kevés pénzért nehéz mást a helyére találni.

A két kolléga ennek köszönhetően ebben az esetben is megúszta figyelmeztetéssel, a cég nem talált kivetnivalót abban, hogy az alkalmazottak megálltak a trombózisveszélyes beteggel ételt és cigarettát beszerezni. Az állami finanszírozó szerv pedig előbb kifizeti az utat, szállítást a magáncégnek, vélhetően novemberben, és csak utána lát neki annak, hogy kivizsgálja ezt az esetet.

Valódi Hírek