Ilyen nincs: Mészáros Lőrinc gazdagodott a hátrányos helyzetű gyerekek pénzéből

Tényleg egy komédia ez az ország.

A hátrányos helyzetű gyerekek üdültetéséért felelős Erzsébet-táborokat felügyelő Erzsébet Üzemeltető Kft. összesen több mint fél milliárd forintot költött 2014-től Mészáros Lőrinc különböző cégeinél.

Az Kft. elszámolását a 444.hu perelte ki, a dokumentumok alapján pedig világos, hogy Mészáros mellett Pintér Sándor korábbi biztonsági cége is jól járt. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Aranykorona Zrt, a Búzakalász 66. Kft, a Vivenvíz Kft és a korábban tulajdonában lévő Bakonyhús Kft is nyert a szerződéseken.

A programban résztvevő szállodák előszeretettel vásároltak tojást, pékárut, húst és ásványvizet a milliárdos felcsúti polgármester cégeitől. Emellett összesen nettó 275 millió forintot fizettek a szállodák és a táborok őrzéséért. A Pajzs 07 tulajdonosa a CIVIL Biztonsági Zrt., ennek a cégnek pedig 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter volt a tulajdonosa.

Az az ordas nagy arcátlanság már korábban napvilágot látott, hogy az Erzsébet-táborokért felelős cég vezetője napi 110 ezer forintért bérelt szállást a Balatonon, és onnan járt dolgozni a szegény gyerekek üdültetését végző alapítványhoz.

Ezek után különösen pikáns visszaidézni Orbán Viktor Tusnádfürdőn elejtett mondatát:

“Elvesszük különböző különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából azt az összeget, amelyet odaadunk a gyermeküket nevelő családoknak.”