Török Gábor akkora jobbikos, hogy a gárdamellényszabó méretet vehetne róla

A Magyar Idők nevű Fidesz-közlöny lerántja a leplet a szerintük jobbikos Török Gáborról. Idézet következik:

Török Gábor „független politológus” váltig tagadja, hogy áldásos tevékenységét a Jobbik pénzelné, ám ha így van, akkor a sztálini értelemben „hasznos idióta”.

Törököt korábban az exjobbikos Nagy Ervin is felszólította: ne álszenteskedjen, ne bújjon örökké „az objektív politikai elemző” hazug, megtévesztő mítosza mögé. Valljon színt, ismerje el, hogy a Jobbik szakértője.

Mint fogalmazott: „A Jobbik néppártosodásában oroszlánrésze van Török Gábornak. Több ez már, mint folyosói pusmogás, egyetemi pletyka. Kis országban élünk, ismerjük egymást, vannak közös barátaink; látjuk, amit látunk, és sok mindent tudunk egymásról.”

Török tagadott: ő csak háttérbeszélgetéseken szokott olykor-olykor részt venni. Bár Vona Gáborral régóta kapcsolatban áll, pénzt nem kap. A Jobbik is csak merő szimpátiából támogatta volna, ha mégis elindul a veszprémi időközi választáson. (…)

Török Gábor Werberhez képest nyilván kispályás, de őrá is a politológiai alaptörvény vonatkozik: ha elszegődött, elszerződött valahová, ne játssza már a függetlent! Nem lehet egyszerre bordélyipari szolgáltatást nyújtani, ugyanakkor szűznek is maradni.

A magánvéleményem pedig az, hogy ezen a placcon függetlenség nem létezik – az ellenkezőjét állítani nem is annyira mítoszfabrikálás, mint primer hazugság. Szóval ne kerülgessük a kását: Török Gábor akkora jobbikos, hogy lassan a gárdamellényszabó is méretet vehetne róla.

Csontos János (Magyar Idők)

Valódi Hírek