A DK perre megy Hegedűs Zsuzsa eszetlen pénzszórása miatt

Felháborította az országot, hogy Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott a nettó 920 ezer forintos fizetése mellett milliós tételben számoltatott el reprezentációs és éttermi költségeket az állam kontójára. (bővebben itt!)

A Demokratikus Koalíció is lépett az ügyben: az ellenzéki párt közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnöki Kabinetirodához és bírósági pert is kilátásba helyeztek. Idézzük a DK közleményét:

„Hegedűs Zsuzsannának úgy látszik, nem elég az a havi nettó 920 ezer forint tiszteletdíj, ami lényegesen több, mint a miniszterelnöki megbízottak törvényi maximuma; reprezentációs célokra a havi 100 ezer forintot jóval meghaladó összeget költhet.

Mindezt úgy, hogy az ügyet föltáró Direkt 36 nem találta nyomát olyan, Hegedüs szervezte rendezvénynek, ahol a meghívottak vendéglátását ő fizette volna.

A DK tűrhetetlennek tartja, hogy ott, ahol gyerekek tízezrei éheznek, ahol a családi pótlék és a minimálnyugdíj nyolc éve egyetlen fillérrel sem emelkedik,

a társadalmi fölzárkóztatással foglalkozó és egy gyermekéhezés elleni alapítványt is vezető megbízott ilyen összegeket vegyen föl.

Közérdekű adatigényléssel fordulunk a Miniszterelnöki Kabinetirodához Hegedüs reprezentációs számlái kiadásának érdekében, és készek vagyunk pert is indítani, hogy az újabb fideszes urizálás dokumentumai napvilágra kerüljenek.” – közölte az ellenzéki párt.

Valódi Hírek