Végleg eltitkolnák a dolgozó nép elől, hány milliárd forint ömlik Orbán mániájába

Gondosan elrejtett törvénymódosítás bukkant elő az új adóeljárási törvény tervezetében, amivel végleg eltitkolná a kormány, hogy mennyi tao-támogatást kap mondjuk Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István focicsapata.

A salátatörvény egy hónapja kerület fel véleményezésre a kormany.hu-ra – írja az Index. A több mint 130 oldalas tervezet többek között olyan dolgokról rendelkezik, hogy legfeljebb milyen hosszú lehet egy adóellenőrzés, mekkora lesz az adóbírság, mit csinálhat a NAV az adószámunkkal, és hasonlók.

A lényeg viszont gondosan rejtve van a szövegben:

„közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat nem ismerhető meg, ha az (1) bekezdésben meghatározott adótitoknak minősül.”

Azaz, bebiztosítják, hogy az állam ne veszítsen el többé adatigénylési pereket ebben az ügyben.

A mostani törvénnyel a kormány azt szeretné, hogy ha közpénzről is van szó, a tao-pénzek részletei ne legyenek megismerhetőek. Ha ezt így elfogadják, a kormány végleg megismerhetetlenné teszi a magyar haveri kapitalizmus egyik legfurcsább és leggyanúsabb intézményét.

Nem véletlen persze a módosítás: korábban több ilyen kényes kérdésben bukott az állam, például a székesfehérvári bíróság egy DK által indított perben pedig azt is kimondta, hogy mivel a tao-támogatás közpénz, így a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak ki kell adnia, hogy mire költötte a 2013 és 2015 között kapott tao-forintokat.

Valódi Hírek