Jön Putyin elvtárs, teljesen megbénul Budapest hétfőn – Itt vannak a részletek

Hétfő délután érkezik Budapestre az orosz elnök. Vlagyimir Putyin elvileg a cselgáncs-vb megnyitója miatt jön Budapestre, de találkozik Orbán Viktorral is.

A Nagykőrösi út kispesti szakaszán civil ruhás rendőrök járják végig a házakat – írja a zoom.hu. Több helyi Facebook-csoportban beszámoltak róla: a rendőrök a Wekerletelep szélét jelentő úton mindenhová becsöngettek, és annyit mondtak, hogy az orosz delegáció érkezése miatt járják a környéket.

A lakók figyelmét felhívták arra, hogy az elnöki konvoj miatt be kell majd csukni az ablakokat, az út menti parkolókban tilos lesz a parkolás, nem szabad kitenni semmit a házak elé.

Szíjjártó Péter pénteken arról beszélt, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogja biztosítani az orosz államfő budapesti tartózkodása alatt a biztonsági szolgálatok által szükségesnek minősített védelmi szintet.

A TEK a honlapján közleményben figyelmeztet a hétfőn várható útlezárásokra. Reggel 9 órától a Papp László Aréna környékén „személy- és létesítménybiztosítási intézkedéseket” foganatosít a TEK, az 1-es villamossal közlekedőket és más tömegközlekedést igénybe vevőket is érinthet az intézkedés.

A Zoom azt írja: Putyint már a ferihegyi helyszínen várja majd az az öttonnás Mercedes-Benz, amelyet az orosz elnök külföldi útjai során használ. A páncélborítású limuzin (amely ellenáll a géppuskák lövedékeinek, a gránátrobbanásoknak, sőt még azt is kibírja, ha aknára fut) 6,5 méter hosszú, és az ablakok is golyóállók.

Az autót az sem állítja meg, ha kilövik a gumijait, mivel még ilyen állapotban is 200 kilométert képes megtenni akár óránkénti 80 kilométeres sebességgel. Az orosz elnöknek akkor sem kell aggódnia, ha gáztámadás éri, a kocsiban ugyanis saját oxigéntartály biztosítja a friss levegőt.

 

Valódi Hírek