Kezdődik: Simicska büntetőfeljelentést indít a 2010-es Fidesz-plakátok miatt

Simicska Lajos nem alkuszik Orbánnal, és komoly bombákkal indítja a választási kampányt.

Büntetőfeljelentést indít a HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es kampányban való közreműködése miatt. Az ok: belső vizsgálatot folytattak és nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a köztéri reklámok költségeit.

„A sajtóhírek nyomán a HírTV jelenlegi menedzsmentje átvizsgálta a 2010-es dokumentumokat, és

komoly szabálytalanságokat és rendellenességeket észlelt,

amelyek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik.

A HírTV Zrt. ügynökségként a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de úgy tűnik, hogy a 2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek.

Az ügy már a jogászaink előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést”

– mondta el Puskár Anett a Mahir részéről a 24.hu-nak.

A Fidesz a 2010-es választási kampány ideje alatt legalább 10.200 köztéri reklámon hirdette magát, és ezzel nagyjából annyi plakátja és citylight-ja volt, mint választáson induló többi pártnak összesen. Mégis fele akkora plakátköltséget jelentett le a kampányköltéseket vizsgáló Állami Számvevőszéknek, mint az MSZP vagy a Jobbik.

Az MSZP-közeli B1 (Botka1) blog úgy kommentálja a mai fordulatot:

„Ne legyenek illúzióink: a Puskár által hivatkozott „sajtóhírek”, vagyis a Fidesz hamis elszámolása a 2010-es kampányköltésekkel a Mahir, vagyis Simicska irodájából indultak. De hát ilyen ez a játék.

Lajos kezében bizonyítékok vannak és egy-két sajtótermék – Viktoréban az ügyészség, a rendőrség, az adóhatóság és az Állami Számvevőszék. Hogy mégsem előre lefutott a játszma, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Orbán most a sajtó általa nem felügyelt részének üzent hadat.

Nem ok nélkül retteg Simicska bosszújától.”

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek