Elegem van, hogy kapom a megjegyzéseket a külsőmre minden tévészereplés után

“Most, hogy megittam a kávét, akkor elmondom, hogy kezd tele lenni a púpom azzal, hogy minden egyes televíziós szereplés után szakmányban kapom a felháborodott leveleket és egyéb kioktató kommenteket a külsőmmel, főként az öltözködésemmel kapcsolatban.

Tényleg elképzelésem sincs arról, hogy a 21. században mi a túróért lehet ennyire végtelenül felháborító egy mini/ rövid szoknyás, illetve rövidnadrágos, 27 éves nő látványa a televízióban, ami fedetlen lábakat enged láttatni, történetesen az év legforróbb napjain.

A kedvenc megjegyzésem pedig az, hogy a “kihívó”, továbbá “megbotránkoztató” kinézetem elvonja, hovatovább hitelteleníti a mondanivalómat és tönkreteszi az egyébként tiszteletre méltó intellektuális és újságírói tevékenységemet!!! (Kíváncsi lennék, hogy filmművészet ezek után miért létezik, ha a látvány és a szöveg, a mondanivaló egyszerre ennyire befogadhatatlan?) Aha, értem. Köszönöm szépen. Ezt most bóknak veszem.

Hercsel Adél az ATV műsorában

Amúgy meg igen, arról van szó, hogy valóban nem öltöztet senki sem, nincs divattervezőm, stylistom, sőt, mivel nem a Habony/ Andy Vajna/ Mészáros Lőrinc-médiánál dolgozom, és sugar baby sem vagyok, ezért a fizetésemből nem telik drága darabokra, meg decens kiskosztümre, stb. És történetesen ilyen a stílusom, ezekben a ruhákban érzem jól magam kánikulában!

Napközben meg dolgozom és anya vagyok (takarítónő, háziasszony), nem állok órákig a tükör előtt, tegnap például cikkírás után 2 interjút vettem fel és rohangáltam a városban, 40 fokban, és majdnem meghaltam a viszketéstől, mert 2 interjú közt megfürödtem egy szökőkútban. (Soha ne fürödjetek szökőkútban!)

Szóval csak azt akartam mondani, hogy mi lenne, ha a kedves nézők a látványom helyett inkább a gyermekéhezésen, a nők elleni utcai szexuális zaklatáson, az egészségügy és a metró állapotán háborodnának fel, mert pl engem mérhetetlenül kiborít, ahogy honatyáink a szemünk láttára, szemérmetlenül lopják szét az országot, és teszik tönkre az oktatást és az egészségügyet.

Ettől függetlenül, elnézést kérek, ha valakit felkavart a látványom, maradok tisztelettel pont ugyanilyen, legalábbis külsőleg, a kelet-európai sztori meg amúgy is az, hogy mi itt a sértésekből, a bántásokból és a felénk áradó frusztrációból merítünk, és kovácsolunk idővel “szupererőt”. Most pedig megyek dolgozni, majd úszni. Peace, barátaim!”

Hercsel Adél (Facebook)