Agyrém: Puzsér szerint minden nő imádja, ha utána fütyülnek az utcán

Megárthatott a nagy hőség az ország leghangosabb megmondóemberének, aki élőszóban is bekapcsolt CAPS LOCK-kal beszél.

A szebb napokat látott Puzsér Róbert egy vihogó szakközepes tinédzser szintjén álló véleményt fogalmazott meg arról, hogy a „kőművesfütty”, azaz a nők utcai zaklatása nem hogy ártalmatlan megnyilvánulás, de még „kedves” is a maga módján.

Puzsér legborzalmasabb gondolatfolyama talán ez:

„Jelzem továbbá, hogy nem létezik olyan nő, akit zavarna, ha fütyülnek utána az utcán – a nők imádnak tetszeni.

(…) ha fütyülnek azok után a nők után, mert tetszik nekik, amit látnak, akkor én boldogságot és elégedettséget látok azokon a nőkön, nem pedig félelmet. A fütyülésben nincs semmi erőszakos, nincs semmi zaklató, nincs semmi sértő.”

Ezzel szemben pont pár hete számoltunk be a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-csoport kezdeményezéséről, amelyben arra kérték a magyar nőket, hogy küldjék el nekik azokat a beszólásokat, amiket az utcán kaptak idegen férfiaktól.

A trágár beszólások, olykor egyenesen fenyegető szexuális ajánlatok magyar nők millióinak keserítik meg az életét, mindennapos szinten – hívja fel a figyelmet a közösség.

A legtöbben (halál)félelemről, pánikról, megalázottságról és tehetetlenségről számolnak be az ilyen esetek kapcsán.

Bár Puzsér csak a füttyögésről beszél, pontosan tudjuk, hogy ez a legtöbb esetben együtt jár az obszcén beszólásokkal, a nők tárgyiasításával, a kéretlen szexuális ajánlatokkal.

NYF-kommentár: Véleményvezérként Puzsér Róbertnek illene egy kicsit több empátiával közelíteni a fontos társadalmi kérdésekhez, illetve alapszinten tájékozódni, mielőtt valami blődséget mond bele az éterbe.

Valódi Hírek