Emlékparkot kapott Esterházy Péter – Az író tisztelői adták össze rá az adományokat

Felavatták az Esterházy Péterről elnevezett emlékparkot Budapesten, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház új onkológiai centruma mellett.

Esterházy Pétert is ebben az onkológiai centrumban kezelték. Amikor kiderült hasnyálmirigyrákja, egyértelművé vált, hogy betegsége előrehaladott: a folyamat lassítható, de megállíthatatlan.

Az író nem titkolta betegségét, könyvet is írt róla. Esterházy halála után a családtagjai azt kérték: gyászolói, tisztelői ne vigyenek virágot a temetésre, inkább a betegeket támogassák.

Ezekből az adományokból alakították ki a centrum melletti emlékparkot, hogy barátságosabbá tegyék az onkológiai centrum környezetét.

Az emlékpark avatásán Dés László zenélt, ezzel idézte meg egykori barátja emlékét.

Dés László zenél / fotó: B. Papp László

Prof. dr. Bodoky György főorvos az avatáson elmondta: sokáig nagyon rossz körülmények között fogadták a betegeket, a kórtermek állapota nem tükrözte az onkológián folyó, nemzetközileg is elismert szakmai és tudományos munkát.

A civil összefogással megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően már egy emberibb, barátságosabb környezet fogadja a daganatellenes kezelésre érkezőket és hozzátartozóikat.

(Librarius nyomán)

Valódi Hírek