Tarlós küldje vissza az oroszoknak az ócskavas metrókocsikat! – követeli a DK

Az ellenzéki párt lemondásra szólította fel Tarlós Istvánt a hetek óta tartó metróbotrány miatt.

A hármas metró ismételten összeomlott, péntek reggel műszaki hiba miatt a teljes vonalon nem járt Magyarország legforgalmasabb közlekedési eszköze.

A felújított szerelvények előbb csak nem tudták kinyitni az ajtókat, aztán mindkét oldalon kinyíltak az ajtók, mára pedig kiderült, hogy az ajtók vésznyitója sem működik: az utasoknak kellett szétfeszíteniük az ajtókat, hogy le tudjanak szállni.

“Még szerencse, hogy nem egy lángoló metrószerelvényen jelentkezett a hiba”

– írja közelményében a DK.

A Demokratikus Koalíció szerint itt a vége, Tarlós Istvánnak fel kell bontania az oroszokkal kötött szerződést és be kell nyújtania a lemondását.

A DK szerint a főpolgármester láthatóan alkalmatlan a feladata ellátására, a metrós kudarcsorozata már nem “csak” a budapestiek közlekedését, hanem a napi félmillió 3-as metrón utazó életét veszélyezteti.

A DK szerint a Fővárosnak vissza kell küldenie a működésképtelen metrókocsikat Oroszországba, hiszen a 69 milliárd forintból felújíttatott metrók valójában annyit érnek, amennyit a MÉH telepen fizetnének értük fémhulladékként – áll az ellenzéki párt közleményében.