Hivatalosan is Botka lett az MSZP jelöltje, Orbán csak egy kávét kér

Botka Lászlót választották meg az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a párt szombati kongresszusán.

Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének a szegedi polgármestert – jelentette be szocialista pártelnök szombaton. Molnár Gyula közölte, a 292 küldöttből 280-an szavaztak az egyedül aspiráló Botka Lászlóra.

Botka tavaly december végén jelentkezett be miniszterelnök-jelöltnek, ezzel felrúgva az éppen elkezdődő ellenzéki tárgyalásokat, amelyek 5 hónapja állnak.

Január óta az MSZP támogatottsága teljesen befagyott, egy százalékot sem mozdult feljebb. Egyedül az MSZP félhivatalos propagandaintézete a „Publicus Intézet” zúdítja a parasztvakító sikerjelentéseket az emberek nyakába.

Botka azóta előhozakodott sokat bírált, szuperdemagóg „programjával”, amelyben összemos minden tehetős embert, függetlenül a vagyon keletkezésének módjától. Pedig pont ez lenne a lényeg: a korrupt tolvajokat nem megadóztatni kell, hanem a jog erejével visszavenni tőlük az orvul szerzett zsákmányt. A családjukért napi 10-12 órát dolgozó kisvállalkozókat, középosztálybelieket viszont békén kellene hagyni, nem pedig durva adóztatásokkal fenyegetni.

Botka az utolsó napokban még tovább ment a szavazatvásárlásban, és 13. havi nyugdíjat ígért, amibe egyszer már belerokkant az ország Medgyessy idején. 10 százalékos költségvetési hiány, majd megszorítások és Fidesz-kormányzás lett az eredménye.

 

Valódi Hírek