Miért titkolózik Pukli az új pártjáról? És miért a Momentumot gyalázza?

Pukli István, a Tanítanék mozgalom korábbi aktivistája bejelentette, hogy Polgári Világ néven új pártot alapít, egyúttal az MSZP és az SZDSZ örököseinek nevezte a Momentumot.

Schilling Árpád, a neves rendező a Facebookon fűzött nagyon kemény kommentárt a hírhez. Idézzük őt:

„Természetesen bárki indíthat pártot. És az is igaz, hogy a konzervatív érzelmű, gondolkodású választópolgárok jobbat érdemelnek a totálisan elvtelen Fidesznél.

De vajon mennyire hiteles az a párt, amelynek vezetője úgy lép a nyilvánosság elé, hogy sem az alapító tagokat, sem a támogatókat nem hajlandó megnevezni, de máris beszól egy másik, frissen alakult, fiatalokból álló pártnak és kijelenti, hogy senkivel sem hajlandóak együttműködni?

Pukli István valaha egy szépreményű ifjú igazgató és közéleti figura volt, mára azonban egy média troll színvonalára zuhant.

Egy valódi konzervatívtól elvárom, hogy ne másokat minősítsen, hanem maga járjon elő jó példával. Legyen képes az önmérsékletre, és ne pont ugyanazt a hangulatgerjesztő, egymással szembeni bizalmatlanságot fokozó politikát képviselje, mint az általa megvetett Orbán Viktor!

Miért olyan fontos leszdszezni, meg mszpzni a Momentumot? Miért? Mert ők is most indultak, és Pukli szeretné, ha hitelelüket vesztenék, és a rájuk szavazók átpártolnának.

Miért kell rögtön kijelenteni, hogy nem akar összefogni senkivel? Mert ezzel akar kitűnni. Érdekes módon a Momentumnak is pont ez jutott eszébe, csak korábban.

Csapataink harcban állnak. Pont ugyanolyan eszközökkel, pont ugyanolyan retorikával: MINDENKI HÜLYE, CSAK ÉN VAGYOK AZ OKOS.

Fájdalmas nézni, ahogy a magyar politikai élet friss energiái már rögtön az első lépésükben felmondják a leckét: fikázz, ködösíts, dicsekedj!

Rengeteg jó gondolat, önmagában érvényes és hiteles személy vág neki 2018-nak. Csak éppen elszigetelten és reménytelenül. Orbán nyeregben, mi meg retteghetünk.”

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek