Hétpecsétes titok, mit akar kezdeni a turai kastélyával Orbán veje

Még a helyiek előtt is titkolják, mivé alakítják a turai Schossberger-kastélyt, ami egy Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cég tulajdonában van.

– írja a Bors.

Az épületet 2015-ben vették meg Tiborczék 200 millióért, azaz egy jobb budai kertes ház áráért, miután az önkormányzat nem tartott rá igényt. Azóta folyik az átalakítás. A környéken élő helyi lakosok azt állították,

Tiborcz Istvánt és Orbán Viktor apját, Orbán Győzőt is többször látták már a kastélynál.

Forrás: Youtube

A kérdésre, hogy mi lesz az épületben, ha kész lesz, a Turán élők csak találgatni tudnak. Egyesek szerint konferenciaközpont vagy szálloda lesz benne. A ház portása talán tudja a megfejtést, ő azonban mélyen hallgat.

Egy másik helyi verzió szerint kaszinót rendeznek be benne – habár a helyi polgármester szerint ez nem valószínű, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig egyesesen cáfolta a feltételezést, ami azért tűnik elfogadhatónak, mert a kaszinóbizniszt már leosztotta Orbán: a szerencsejáték Vajna Tímea férjének hitbizománya lett Magyarországon.

Ráadásul a törvény szerint egyelőre csak öt kaszinóengedély adható ki Közép-Magyarországon, és már mind az ötöt ki is adták, na vajon kinek.

Izgatottan várjuk a fejleményeket.

 

Valódi Hírek