Botrány: Feketén, 300 forintért tapsoltatták az iskolás gyerekeket a Maradj talpon!-ban

Iskolaidőben, „fél tíztől este hétig voltunk a Maradj Talpon! műsorban, ezért 3 ezer forintot kaptunk” – így kezdődik annak a diáknak a beszámolója, akinek a történetét a 24.hu osztotta meg.

A budapesti diák és osztálytársai tehát 315 forintos órabérrel távoztak. A pénzt az egyik szünetben adták a kezükbe,

számlát nem kaptak.

A diák elmondta, hogy a bejáratnál csak a nevüket kérték el, még az igazolványukat sem mutatták fel, azt sem kérdezték meg, hogy melyik iskolából jöttek, ahogy szülői engedélyre sem volt szükség.

Ételt, italt 10 órán keresztül nem kaptak. Viszont az egész napos részvételért cserébe a kezükbe nyomtak egy „igazolást”, amit a gyerekek üresen vettek át.

Csak pecsét és aláírás volt rajta, kitölteni nekik kellett. Íme:

Az EMMI diákjogi ismertetőjében tételesen le van írva, melyek azok a hiányzási okok, amelyeket az iskolák kötelesek elfogadni. A Héder Barna vezette Maradj Talpon! c. műsorban való részvétel pont nincs köztük.

A hírportál először az igazolás aláíróját, a Casting Office Kft.-t kereste meg kérdéseivel. Az illetékes az „információk hiányossága miatt” a leírtakat megerősíteni nem tudta, de nem zárta ki, hogy

diákcsínyről lehet szó.

Az MTVA-tól egyáltalán nem kaptak választ, a műsor gyártója, az Apropó Média Kft.-t pedig visszairányította a lapot a közönségszervező céghez.

A lapnak sikerült elérnie egy szülőt, aki megerősítette, hogy semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem kaptak a műsorgyártótól.

Valódi Hírek