Nem hiszed el: G. Fodorék gennyesre keresik magukat a migráción

A Századvégnek nem volt elég a 6 milliárdos keret, azt még megfejelték nekik gyenge 800 millióval. A feladatuk: „a bevándorláshoz kapcsolódó társadalmi és politikai kérdések elemzése.”

„Mivel a bevándorlási ügyek alakulása új helyzet elé állítják (sic!) mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat – köztük Magyarországot is –, a kormányzati döntések, álláspontok megalapozásához szükség van kiegészítő szolgáltatás igénybevételére”

– a hvg.hu birtokába került dokumentumok szerint ezzel indokolta 2015 decemberében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), miért kellett egy újabb, 790 millió forintos szerződéssel kiegészíteni azt az önmagában is brutális összegű, több mint 6 milliárd forintos tanácsadói szerződést, amelyet alig két hónappal korábban kötött a tárca a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató konzorciumával.

G. Fodor Gábor, a Századvég igazgatója. Fotó forrása: 24.hu

A bruttó 6 milliárd forintos keretösszegű megállapodást annak a nagy vihart kavart 3,8 milliárdos tanácsadói megbízásnak a kvázi folytatásaként kötötte 2015 októberében az NFM és a Századvég, amelyet az előző kormányzati ciklusban, 2011 végén nyert el a két cég a mostani körből kimaradó Strategopolisszal.

Bár a 2012 és 2014 között készült, vitatható színvonalú tanulmányokról – amelyeket többévnyi pereskedés után tavaly februárban kénytelen volt kiadni a lapnak a Miniszterelnökség – a feldolgozás során kiderült, hogy vajmi kevés kormányzati döntést alapoztak meg, a kormányt – pontosabban az NFM-et – ez nem tartotta vissza a megbízás megújításától.

Sőt, megemelt keretösszeggel, a feladatokat némileg kibővítve kötött újabb szerződést a Századvéggel.

Úgy tűnik azonban, ez sem volt elég: a fenti indoklással annak ellenére bízták meg (hirdetmény nélküli meghívásos közbeszerzés útján)

újabb, közel 800 millióért a két céget,

hogy a kiegészítő szerződés témáját – a bevándorláshoz kapcsolódó társadalmi és politikai kérdések elemzését – az eredeti keretszerződés is lefedhette volna.

A feladat első részét a szerződéskötéstől számított 9, a másodikat pedig 11 hét alatt kellett teljesítenie a Századvégnek, vagyis kevesebb mint 3 havi munkáért járt a közel 800 millió forint, amit a szintén birtokunkba került igazolás tanúsága szerint 2016 júniusára az utolsó fillérig ki is fizetett az NFM.

G. Fodor Gábor olyan remekül teljesít, hogy a Fidesz papagájkommandójának legjobbjait bemutató videómontázsban is méltó helyet kapott.

 

Valódi Hírek