„Orbán egy lufi, és csak ti tudjátok kipukkasztani”- Az MSZP is majálisozott egyet

Magyarország ma ünnepel, hiszen épp 13 éve csatlakozott az Európai Unióhoz – kezdte beszédét Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke.

A politikus szerint ma azok támadják az uniót, akik ellopják a pénzét. Hogy a magyaroknak ne jusson eszébe, miért rohadnak el a kórházak és pusztul az oktatás.

Kunhalmi szerint a politika nemcsak a bérekről vagy a nyugdíjakról szól, hanem arról is, hogy mit tanítanak az iskolákban. És az, amit az iskolákban tanítanak, egy életre kihat.

„És akkor Orbán Viktor azt mondja, hogy több kétkezi munkásra lenne szükség az országban?”

– tette fel a kérdést a szocialista politikus, aki szerint az, aki az önvezető autók korában azt mondja, hogy egy fiatalnak a következő 40-50 évben elég lesz a megélhetéshez a két keze, az hazudik.

Fotó: Berecz Valter

Kunhalmi emlékeztetett: Orbán Ráhel és az államfő lánya, Áder Orsolya is olyan iskolába járt Svájcban és Nagy-Britanniában, amilyet épp most akarnak bezárni Budapesten.

A politikus úgy látja, a Fideszt csak az uniós projektek ellopása érdekli, és a menekülés az igazságszolgáltatás elől.

„Orbán egyszerűen egy lufi,

felfuvalkodottnak látszik, de teljesen üres, nincs benne, csak áporodott levegő, meg azok a milliárdok, amiket tőletek lopnak el. És csak ti tudjátok kipukkasztani” – mondta.

Ezt követően Molnár Gyula pártelnök Orbánék fejére olvasta a régi dakota közmondást, mivel szerinte a

a kormány alatt rég megdöglött a ló.

Majd jött Botka László, aki azzal kezdte: „mi építünk, ők rombolnak”, és számba vette a fideszes lopásokat, név szerint említve Mészárost, Szijjártót és Rogánt.

Fotó: Reviczky Zsolt

„Orbán rendszerének lételeme a félelem, de mi nem akarunk félni – mondta, majd meghirdette: „szüntessük meg a Nemzeti Nyomor Rendszerét!”

Az MSZP kormányfő-jelöltje ismét közölte, hogy be fogja vezetni a luxusadót. Fizessenek a gazdagok – hangoztatta szlogenjét.

A szegedi polgármester szerint az embereknek „bizony viszket a tenyerük”, amikor a fizetéses borítékot kinyitják, és amikor utána látják a fideszes nagyurakat.

Botka megélhetési minimumot ígér, miután húsz okot sorolt fel, amiért a melós tenyere viszket. Ezért áll szorítóba 2018-ban – mondta.

 

Valódi Hírek