Gyurcsány: „Ne állatként kelljen élniük a legszegényebbeknek!” (+ videó)

„Orbán szerint megállítottuk Brüsszelt, pedig az igazi sallert nem ő adta, hanem kapta.”

– kezdte május elsejei beszédét a Városligetben ma délben Gyurcsány Ferenc, aki szerint Orbán a viszkető tenyerével menjen bőrgyógyászhoz, vagy áztassa kamillába azt.

Leszögezte: nem engedjük magunkat meghódítani, mert ez az ország a miénk is.

Gyurcsány szerint Orbán „kiszolgáltatja hazáját idegen uralmaknak. Más országok érdekérvényesítője, nem minket képvisel, hanem utat nyit Európa megfélemlítéséhez” – fogalmazott, hozzátéve: mi európaiak vagyunk, Nyugatra tartunk.

Fotó: Index

Beszédében kitért a véget nem érő sorosozásra is, mint fogalmazott

„Soros György taníttatta Orbánt, mára Soros György Orbán Viktor ellensége”,

majd üzent Mészáros Lőrincnek is:

„Lőrinc, holnap arra a sorsra juthatsz, mint Iványi, Soros, Simicska. Ne legyél Orbán Viktor barátja, mert földönfutó leszel.”

A DK elnöke szerint a hatalom ellopta gyermekeink tudáshoz való jogát.

„Orbán, te ácsolod a jövő fiataljának a koporsóját, a szellemi eltunyulás embere vagy, de megérett az idő, hogy hagyjál minket békén, hogy újrateremthessük az új jóléti államot, ami tudásról, kultúrától, művészetről szól” – üzente a miniszterelnöknek dühösen.

Fotó: Berecz Valter

Gyurcsány szerint a jövő évi választáson a demokratikus ellenzéki pártok együtt fognak működni és a Fidesznek minden választókerületben csak egy demokratikus ellenfele lesz, „ha törik, ha szakad”.

Az április 23-i zuglói időközi választásra utalva hangsúlyozta: a voksolás világosan megmutatta, hogy ha együttműködnek, akkor győznek, „nem kicsit, hanem nagyon”.

Gyurcsány beszélt az európai gazdasági egyenlőtlenségekről és kijelentette: “nem akarunk másodosztályú európai polgárok lenni, nem fogadjuk el, hogy a magyarok töredékét kapják az európai béreknek.” Gyurcsány szerint a munkaadókra kell nyomást helyezni, és így lehet elérni a nyugati színvonalat.

A DK-elnök azt mondta: “meg kell becsülni a munkást, az alkalmazottat. Vegyük már észre, hogy

nem akarunk visszatérni Horthy világába, az urak, szolgák cselédek világába!

A tudás, az egészség ne csak kevesek kiváltsága legyen! Hogy ne földönfutók legyünk saját hazánkban! Aki tisztességgel dolgozik egész héten, annak tisztességesen meg kell élnie! Nem bonyolult dolgokat kérünk. Ma a legnagyobb dráma a dolgozói szegénység”

– hívta fel a figyelmet.

Beszédét Gyurcsány a szociális jogok melletti kiállással zárta.

“Muszáj a legalapvetőbb szociális jogokat alkotmányba foglalni! Nem vagyok az ingyenesség híve általában, de hogy lehessen főzni egy tál levest, hogy legyen villany, hogy

ne állatként kelljen élni a legszegényebbeknek, ez alapvető emberi jog!

Nem új kommunizmust akarunk, csak emberi életet mindenkinek!”

A beszéd itt látható-hallható:

Beszédem a DK majálisán

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2017. május 1.

(Címlapkép forrása: HVG)

Valódi Hírek