Csúnyán beleverte Orbán orrát a régi önmagába egy oxfordi iskolatársa

Pimaszul kemény levelet írt a miniszterelnöknek Kontler László történész, aki Orbánnal együtt járt Oxfordba, ráadásul Kovács Zoltán témavezetője volt a CEU-n.

A professzor azon húzta fel magát, hogy Orbán a minap képes volt azt állítani:

senki nem tudja, mi az a CEU.

Kontler úgy kezdi:

„Ne haragudj a közvetlenkedésért, de ismerjük egymást jó ideje. A „kedves” vagy hasonló minősítést most mellőzném”.

Majd így folytatja:

„Amikor ’89-ben együtt lógtunk Oxfordban, mondtam neked, hogy emberek, akiket mind a ketten tiszteltünk (egyikünknél ez így is maradt), gondolkodnak egy ilyen „dunai Oxford” szerű suli létrehozásán, kifejezetten azzal a céllal, hogy ugyanazért a tudásért ne kelljen bazi drágán oda menni vagy még messzebb, ahol éppen mi is ütöttük az időt. (…)

Kontler ezután Kovács Zoltán kormányszóvivőt idézi meg, akinek ő maga volt a témavezetője.

„Kérdezd meg például a Kovácsot. Már a legelső évben remek tempóérzékkel rácuppant a CEU-ra, annyira tetszett neki, hogy nem is bírt elszakadni vagy tíz évig.

Hát, nem tudom, hogy számol el magának azzal a tíz évével, de végül is ezt bízzuk rá.”

Kontler László. fotó: CEU

Majd Garancsi Istvánt hívja tetemre:

„Aztán ott van még a Garancsi nevű barátod. Szerintem nem lehet, hogy ő ne tudja, mi az a CEU. Ha nem hallottad volna,

az ő cége húzta föl nekünk azt a mutatós kecót ott a Belvárosban.

Nem mondom, jól megszámította, biztos szakított rajta rendesen, de hát mi se bántuk meg, mert igazán lakályos lett, úgyhogy ez így rendben is van.”

És Rogán (Helikopter) Antalt sem hagyja ki a szórásból:

„És eszembe jutott még a Rogán nevű is, na ő aztán segíthet neked ezt a dolgot megvilágítani, olyan jól értitek ti ketten egymást. Amikor ez az előbbi történet a házzal elkezdődött, még ő volt a főnök azon a környéken.” – írja Kontler, majd búcsúzásképpen tudatja Orbánnal:

„Most hirtelen csak ennyi, de ezen is el tudsz indulni szerintem. Azt írja az újság, kaptál rá 30 napot, hogy eljuss a megfejtésig, szerintem menni fog. Ha időzavarba kerülsz, keress meg, tényleg szívesen.”

Mint megírtuk, más egykori CEU-s hallgató/oktató is figyelmeztette Orbánt, hogy rossz nyomon jár, amikor az egyetemet ekézi, mások mellett Heidl György, a Pécsi Egyetem mélyen vallásos tanszék-vezetője és Ürge-Vorsatz Diana klímakutató is nyílt levélben foglalt állást a CEU mellett.

Kontler teljes levele itt olvasható.

Valódi Hírek