Ismerd meg Matolcsy jobbkezét, aki 38 évesen lett milliárdos!

A NER új üdvöskéje, Matolcsy kedvence, az alig 38 éves Balog Ádám szinte egyik napról a másikra lett dúsgazdag. A 444 mesélte el, hogyan és miképp.

A szerény jászberényi családból származó Balog 2003-ban került Corvinus egyetemre, később jogi diplomát is szerzett a Pázmányon.

2002 és 2003 között a GE Tungsramnál dolgozott kontrollingosként, majd hét évig a PriceWaterhouse Coopersnél volt adótanácsadó. Szürke kis figura ekkor még.

2010-ben azonban felragyogott a csillaga: új kormánya lett Magyarországnak, és annak egyik legfényesebb tehetségű prominense, Matolcsy György fiatal csapatot épített maga köré a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Balog Ádám rövidesen helyettes államtitkár, majd államtitkár lett.

2013-ban Matolcsy az ország üdvére átvonult a Magyar Nemzeti Bankba, Balog pedig követte, és abban a szent pillanatban monetáris ügyekért felelős alelnökké lépett elő. Még mindig csak 35 éves volt.

Balog Ádám és Matolcsy György. Fotó: MTI

Amikor az állam által hihetetlenül drágán megvásárolt MKB Bank a Magyar Nemzeti Bankhoz került, hirtelen megürült egy hely a negyedik-ötödik legnagyobb magyar bank élén. Matolcsy György nem sokat habozott:

Balog Ádámot küldte az elnök-vezérigazgatói pozícióba 2015 nyarán.

De hősünk ezen a ponton még mindig nem volt az a kimondott nábob, sőt: 2014-es vagyonnyilatkozata szerint mindössze 3 millió forint készpénz és 5,5 millió bankbetét megtakarítása volt 14,4 millió forint bankkal szembeni tartozás mellett, és egy hétéves Opel Astra Classic-ot nevezett meg nagy értékű ingóságként, péceli lakóparkbeli otthona és egy félhektáros jászberényi szántó mellett.

Ám beköszöntött a tegnapi nap, és Balog Ádám egy csapásra milliárdos lett: kiderült ugyanis, hogy valahonnan hirtelen éppen elég pénze lett arra, hogy

megvásárolja az MKB 9,81 százalékát.

Erre alapított is egy céget,néhány napja: a Promid Invest Zrt. idén április 21-én jött létre ötmillió forintos tőkével, és ezen a cégen keresztül rögtön megvette Balog Ádám egy indiai strómantól az ország negyedik legnagyobb bankjának közel tizedét.

Amikor tavaly megvették az MKB-t az új tulajdonosok, 37 milliárd forintot fizettek érte. Ennek a tizede 3,7 milliárd forint, de ennél ma már többet érhet Balog Ádám frissen szerzett üzletrésze az időközben(állami segítséggel) nyereségessé volt bankban.

A Balog tulajdonrészére jutó saját tőke 11,9 milliárd forint.

Most annak kéne jönnie, hogy itt a vége, fuss el véle, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy sokat hallunk még a páratlan tehetségű és szorgalmú Balog Ádámról.

Nem lennénk meglepve, ha jövőre ő is rákerülne a leggazdagabb magyarok listájára, ahol a hasonló képességű és munkabírású Mészáros Lőrinc, aki szintén alulról kezdte, immár az ötödik helyen trónol, és hol van még a vége.

Valódi Hírek