Brüsszelben nagyon leszedték a keresztvizet Orbánról – A varangykirály válasza: Soros, Soros, Soros

Orbán Viktor a minapi pálinkafesztivál után ma az Európai Parlamentben lépett fel, hogy a deresre vont NER védelmében „megállítsa Brüsszelt”.

Meleget nemigen, hideget viszont annál többet kapott, de huszárosan megválaszolt mindenkinek, legalábbis ő biztos azt hiszi, a hívei meg tudják.

Az Európai Parlament elsőként megszavazta, hogy a május elsejei ülésen határozatot fogadnak majd el Magyarországgal kapcsolatban a CEU-ügyről.

Frans Trimmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerint szomorú látvány, ahogy Orbánék megpróbálják korlátozni a civil társadalmat. Az Európai Unió soha nem Brüsszelről szólt – jegyezte meg a „nemzeti konzultáció” című tragikomédiára célozva.

Trimmermans megerősítette:

nem igaz, hogy Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést, ahogy az sem, hogy Brüsszel bevándorlók befogadására kényszerítené Magyarországot, mint ahogy az sem, hogy Brüsszel támadná a magyarok munkahely-teremtését. Sőt, aktívan támogatja azt.

A külföldről irányított civil szervezetek vádja kapcsán megjegyezte: ezt a kérdést az EU-s törvényeknek megfelelően kell intézni.

Orbán minderre közölte, hogy „a vitánk önökkel részben egy amerikai pénzügyi spekulánssal áll fenn” és szerinte Magyarország mérete kisebb, mint amekkora hatalma Soros Györgynek van. Szerinte Soros György embereket tesz tönkre, mégis találkozik vele az Európai Unió vezetése.

Elterjedt az a hír, hogy a magyar kormány törvénnyel bezárta Soros György amerikai pénzügyi spekuláns Budapesten működő magánegyetemét (nem is értjük, hogy történhetett ez, nyilván ezt is Soros György intézte). De a vád abszurd.

Olyan, mintha a megölt ember vádolná gyilkossággal őket”

– dobott be egy frappáns dakota hasonlatot.

Szerinte a valóság ezzel szemben az,hogy a magyar módosítás 28 külföldi egyetemet érint, és nem tesz mást, mint egységesíti a szabályozást és átláthatóságot követel.

Orbán szerint a nemzeti konzultáció arról szól, hogy a kormány konkrét ügyekhez szeretné a magyar állampolgárok segítségével kialakítani a véleményét.

Orbán Viktor vádjaira és magyarázataira Manfred Weber, a néppárt frakcióvezetője válaszolt. Ő nem érti, hogy ha a CEU 25 éve két diplomát ad ki, akkor ez

miért éppen most lett probléma.

Szerinte a nemzeti konzultáció nem a vélemények gyűjtéséről szól, hanem arról, hogy a magyar kormány hangulatot keltsen Brüsszel ellen.

Orbán legeltökéltebb bírálója, Guy Verhofstadt liberális frakcióvezető egyenesen közölte, hogy 1989-ben találkozott először Orbánnal, az SZDSZ egyik összejövetelén, és Orbánt akkor még Soros támogatta. Lliberális politikus volt, kicsit olyan, mint Emmanuel Macron.

Majd megkérdezte:

Meddig fog elmenni? A könyvégetésig?

Konrádot, Kertészt fog égetni a Kossuth téren?

Szerinte Magyarország most megint a szocializmusra emlékeztet a protekcionizmussal, ahol mindenkit ellenségnek látnak.

Verhofstadt feltette a kérdést Orbánnak, mit akar, hogy emlékezzenek rá, mint egy politikusra, aki segített felszabadítani Magyarországot a kommunizmus alól, vagy mint egy politikusra, aki visszavezette oda.

Végül Orbán még egyszer reagálhatott az összes megszólalásra. Megköszönte a szolidaritást azoktól, akik támogatóan szólaltak fel. Nem akarta minősíteni azokat, akik magyarként az EP-ben a hazájukat támadják. Guy Verhofstadtnak is üzent: ne ő szóljon bele a magyar politikába, azt majd négyévente a választók eldöntik.

Az illiberális demokrácia az, amikor nem a liberálisok nyernek
– szórta szét második bölcsességét Orbán Viktor.

A teljes videó itt megtekinthető, Orbán először a 12. perc táján, majd 1 óra 30 körül lép fel.

(24.hu nyomán)

 

Valódi Hírek